Αύριο οι δημόσιες εγγραφές του ΟΛΠ

Αύριο οι δημόσιες εγγραφές του ΟΛΠ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών του Οργανισμού Λιμένους Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το δεσμευτικό εύρος της τιμής της μετοχής καθορίστηκε από τους συμβούλους έκδοσης μεταξύ 7,7 και 8,8. Οι δημόσιες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Ιουλίου, ενώ θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό 6.072.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση 303.000 μετοχές.

Συντονιστές και κύριοι ανάδοχοι είναι η τράπεζα EPG Eurobank Ergasias και η Αγροτική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι παρέχεται κίνητρο διακράτησης. Κάθε ιδιώτης μη θεσμικός επενδυτής, που θα αποκτήσει μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή, δικαιούται εφόσον τις διακρατήσει για τουλάχιστον έξι μήνες μια μετοχή δωρεάν (την οποία θα παραχωρήσει το Δημόσιο) για κάθε δέκα μετοχές και μέχρι συνολικού αριθμού διακοσίων δωρεάν μετοχών ανά επενδυτή. Κατά τη χρήση του 2002, ο κύκλος εργασιών του ΟΛΠ διαμορφώθηκε στα 130,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 30,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή