EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγχώνευση θυγατρικών στον όμιλο της ΤΕΧ.ΟΛ.

Σε συγχώνευση θυγατρικών εταιρειών προχωράει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε. Η «Ενεργός Εταιρεία Μεταφορών Εμπορίου Ενέργειας και Τουρισμού» θα απορροφήσει τη «Σιθωνία Beach Πόρτο Καρράς», στην οποία ανήκει η διαχείριση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου «Σιθωνία» του συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική, καθώς και η άδεια διαχείρισης και εκμετάλλευσης του καζίνο Πόρτο Καρράς. Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, ενώ ορίστηκε η ελεγκτική εταιρεία Ernst &Υoung για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και υπογραφή του ισολογισμού συγχώνευσης.

Η Grecotel στη Λάρισα

Τον θεμέλιο λίθο του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Ομίλου N. Δασκαλαντωνάκη (ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel) στη Λάρισα έθεσε χθες ο δήμαρχος της πόλης κ. Τζανακούλης, μαζί με τον εκπρόσωπο του ομίλου κ. Ιω. Δασκαλαντωνάκη, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν επίσης εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Λάρισας. Το πλάνο επένδυσης του ομίλου στη Λάρισα περιλαμβάνει την κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου στη θέση «Ξενία». Η νέα μονάδα θα διαθέτει 12 δίκλινα και 21 μονόκλινα δωμάτια, καθώς και 9 σουίτες, ενώ η συνολική της δυναμικότητα θα είναι 300 κλίνες. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή πισίνας, εστιατορίων, υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου μεγάλης δυναμικότητας, μπαρ και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Η εν λόγω επένδυση, η οποία θα υπερβεί τα 13 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τη νεοσυσταθείσα εταιρεία ΠΗΝΕΙΟΣ A.E., η οποία ανήκει στον Ομιλο N. Δασκαλαντωνάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel είναι η μεγαλύτερη της χώρας και αποτελείται συνολικά από 30 ξενοδοχειακές μονάδες.

Το Δελτίο Εμπορικής Πίστεως

Αρχισε πρόσφατα η διάθεση μέσω Internet της εβδομαδιαίας περιοδικής έκδοσης ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, από την εταιρεία «Alpha Mi». H εν λόγω περιοδική έκδοση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες πιστωτικού ελέγχου, κυκλοφορεί από το 1961 και έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα πολύτιμο βοήθημα χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων στους τομείς του ελέγχου πιστώσεων, του ελέγχου προμηθειών και των νομικών ενεργειών για την είσπραξη απαιτήσεων. Η έκδοση είναι εβδομαδιαία, τα δε περιεχόμενά της συλλέγονται σε καθημερινή βάση από τα πρωτοδικεία και τα ειρηνοδικεία της χώρας και καταγράφονται μέσα στο τεύχος αναλυτικά, με πλήρη στοιχεία εναγομένων και εναγόντων, αριθμούς αποφάσεων, ποσά και ημερομηνίες. Μεταξύ άλλων, στα περιεχόμενα του «ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» περιλαμβάνονται πτωχευτικές αποφάσεις καθώς και διαταγές πληρωμής από κάθε είδους πιστωτικό τίτλο.

Δάνειο για ανακαίνιση ΧΙLΤΟΝ

Πρόσθετες πράξεις χρηματοδοτήσεως υπέγραψε η εταιρεία ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με την ALPHA BANK σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου ανακαινίσεως του ξενοδοχείου ΗΙLΤΟΑΘΗΝΩΝ. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 της υπ’ αρ. 5/204/14.11.2000 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία υπέγραψε πρόσθετες πράξεις χρηματοδοτήσεως για το ποσό των 28 εκατ. ευρώ. Κατόπιν τούτου, το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου ΗΙLΤΟΑΘΗΝΩΝ ανέρχεται στο ποσό των 124,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 108,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε για περίοδο δεκαπέντε ετών, το δε υπόλοιπο ποσό, 16,6 εκατ. ευρώ, για πέντε έτη.

Νέο καταναλωτικό η Πειραιώς

Τη χορήγηση ενός νέου καταναλωτικού δανείου ξεκίνησε από χθες η Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν τα οφέλη από την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών. Το νέο καταναλωτικό δάνειο αποτελεί συνέχεια του «Διακοποδανείου» των 6.000 ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς και χορηγείται μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ, με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τους 72 μήνες και επιτόκιο 9% για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Επέλεξε τη Nortel Νetworks

Τη Nortel Networks επέλεξε η νέα αεροπορική εταιρεία Hellas Jet για το τηλεφωνικό κέντρο των γραφείων της στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η Nortel Networks εξόπλισε την Hellas Jet με ένα πλήρως ψηφιακό ΙSDτηλεφωνικό κέντρο 4ης γενιάς MeridiaOptio11C, κατόπιν διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Μαζί με τη Nortel Networks στον διαγωνισμό συμμετείχε η Unisystems, επίσημος συνεργάτις της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία ανέλαβε την εγκατάσταση και τη συντήρηση του τηλεφωνικού κέντρου. επίσης, εκτός από την Hellas Jet, στη λίστα των αεροπορικών εταιρειών της περιοχής ευθύνης του ελληνικού γραφείου της Nortel Networks που εμπιστεύθηκαν τα τηλεφωνικά τους κέντρα στην εταιρεία και τους συνεργάτες της, συμπεριλαμβάνονται η Ολυμπιακή Αεροπορία και οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή