Σε ανοδική τροχιά με οδηγό τον όμιλο Εθνικής

Σε ανοδική τροχιά με οδηγό τον όμιλο Εθνικής

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οδηγό τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Σοφοκλέους επέστρεψε χθες σε ανοδική τροχιά. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.077,48 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 0,22%, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κλείνει με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 3%.

H συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικά με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν νέες διορθωτικές απώλειες. Πριν συμπληρωθεί μια ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στο επίπεδο των 2.050 μονάδων που ήταν και το χαμηλότερο σημείο της ημέρας. Από τις 12:00 και μετά ωστόσο η προσφορά αποροφήθηκε και η ζήτηση επικράτησε οδηγώντας σταδιακά τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 2.080 μονάδων, κοντά στα οποία τελικά έκλεισε. Εντονο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ευχάριστες εκπλήξεις κατά την αυριανή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του ομίλου. Εντονο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλες μετοχές του ομίλου: η Εθνική Ασφαλιστική έκλεισε με κέρδη 10,32%, ενώ η Εθνική Ακινήτων ενισχύθηκε κατά 3,16%.

Εκτός κλίματος βρέθηκε και χθες η μετοχή του OTE, η οποία υποχώρησε κατά 1,15% επηρεαζόμενη από το αρνητικό κλίμα σε όλη την Ευρώπη για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των επιμέρους κλαδικών δεικτών αποκόμισε ο δείκτης των ασφαλειών που ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,02%. Ακολούθησαν με κέρδη 2,47% οι εταιρείες χονδρικού εμπορίου, οι κλωστοϋφαντουργίες με 2,23% και οι εταιρείες συμμετοχών με 1,61%. O δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE – 20 ενισχύθηκε κατά 0,34%, ενώ κατά 0,58% ενισχύθηκε ο FTSE/ASE – 40 και κατά 0,65% ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Small Cap – 80.

Από τις επιμέρους μετοχές, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Χαϊδεμένος, η οποία ενισχύθηκε κατά 15,27% και ακολούθησε η Alfa Alfa Holdings με 15,05%, το Γαλαξίδι με 12%, η Βιοσώλ με 11,90%, η κοινή μετοχή της Πετζετάκις με 11,66% και με 11,54% η Ελεύθερη Τηλεόραση.

Στην αντίπερα όχθη, κατά 17,70% υποχώρησε η μετοχή της Frigoglass και ακολούθησαν με -11,32% η Sea Farm Ionian, η οποία από χθες διαπραγματεύεται σε καθεστώς επιτηρήσης, με -9,37% η κοινή μετοχή της Αλυσίδα, με -7,27% η Τράπεζα της Ελλάδος και με -6,55% η κοινή μετοχή της Κορφίλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή