Επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις, ανοδικά ο OTE

Επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις, ανοδικά ο OTE

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατόρθωσε να κρατήσει τα επίπεδα των 2.100 μονάδων η Σοφοκλέους. Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, και την ανοδική πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, τελικά οι ρευστοποιήσεις επικράτησαν με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα σημαντικά αρχικά κέρδη. O Γενικός Δείκτης έκλεισε -σχεδόν αμετάβλητος- στις 2.076,69 μονάδες καταγράφοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04%. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό καθώς κατά το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε στις 2.110 μονάδες, ενώ περίπου 240 μετοχές αποκόμιζαν κέρδη έναντι 30 που υποχωρούσαν. Μετά τις 13:00 ωστόσο οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών και η προσφορά δεν μπόρεσε να απορροφηθεί, με αποτέλεσμα τα κέρδη να χαθούν. Το έναυσμα για την ανακοπή της ανόδου έδωσαν οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία σήμερα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Οι απώλεις για τον Γενικό Δείκτη θα ήταν μεγαλύτερες αν δεν έκλεινε με σημαντικά κέρδη (+2,15%) η μετοχή του ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλείσιμο βρήκε 189 μετοχές με απώλειες και 140 με άνοδο. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 189,44 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 6,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μετακινήσεις πακέτων. Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή του ΟΠΑΠ η οποία πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας 12,8 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο OTE με 8,96 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank με 6,7 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα με 5,1 εκατ. ευρώ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 3,64% παρουσίασε ο δείκτης των εταιρειών εκδόσεων – εκτυπώσεων και ακολούθησαν οι κατασκευαστικές με -1,69%, οι εταιρείες συμμετοχών με -1,56% και οι εταιρείες βασικών μετάλλων με -1,25%. Κατά 0,73% υποχώρησε ο δείκτης των εταιρειών μεσσαίας κεφαλαιοποίσης FTSE/ASE – Mid Cap 40 και κατά 0,53% των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE – Small Cap 80.

Στην αντίπερα όχθη κατά 3,75% ενισχύθηκε ο δείκτης των εταιρειών πληροφορικής, κατά 2,16% των λύσεων πληροφορικής, κατά 1,33% της Παράλληλης Αγοράς, κατά 0,93% των τηλεπικοινωνιών ενώ κατά 0,24% ενισχύθηκε ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE – 20. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 11,89% παρουσίασε η μετοχή της Alfa Alfa Energy και ακολούθησαν με 11,36% η προνομιούχος μετοχή της Βιοσώλ και με 11,32% η Μουριάδης. Στους αντίποδες, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε για δεύτερη ημέρα η Sea Farm Ιoniaπου υποχώρησε κατά 10,64% και η οποία πλέον διαπραγματεύεται σε καθεστώς επιτήρησης. Ακολούθησε η Εμπεδος με απώλειες -8,55% και η προνομιούχος μετοχή του Εμπορικού Δεσμού με -8,05%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή