Αύξηση παραγωγής 16%, στα 101 εκατ. ευρώ, η Αγροτική Ασφαλιστική

Αύξηση παραγωγής 16%, στα 101 εκατ. ευρώ, η Αγροτική Ασφαλιστική

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο εμφανίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων της Αγροτικής Ασφαλιστικής, το συνολικό ύψος της οποίας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε σε 101 εκατ. ευρώ έναντι 87,3 εκατ. ευρώ.

Ενθαρρυντική για τον ασφαλιστικό κλάδο είναι η αύξηση κατά 29,8% της χαρτοφυλακίου που εμφανίζει ο κλάδος ζωής, το συνολικού ύψος του οποίου διαμορφώθηκε στα 44,5 εκατ. ευρώ έναντι 34,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. H αύξηση αποδίδεται στην άνοδο που εμφανίζουν τα προγράμματα υγείας που συνδέονται με συνταξιοδοτικά προγράμματα, τη συνεχιζόμενη άνοδο που εμφανίζουν τα ομαδικά προγράμματα, αλλά και την ενίσχυση των κλασικών συμβολαίων, υπερκαλύπτοντας το κενό που δημιουργεί η υποχώρηση των unit linked. Οι γενικές ασφάλειες παρουσίασαν αύξηση κατά 7,2% -με τη μεγαλύτερη ώθηση να δίνει ο κλάδος πυρός, αλλά και ο κλάδος της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου που αποτελεί το 55% του συνολικού χαρτοφυλακίου των γενικών ασφαλειών, το ύψος του οποίου ανήλθε στο τέλος του εξαμήνου σε 56,7 εκατ. ευρώ έναντι 53 εκατ. ευρώ κατά το περσινό εξάμηνο. Τα παραγωγικά αποτελέσματα της εξάμηνης περιόδου φαίνεται ότι επαληθεύουν τους στόχους της διοίκησης για συνολική αύξηση της παραγωγής στο σύνολο του χρόνου κατά 17%.

Οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα του εξαμήνου κάνουν λόγο για οριακά θετικό αποτέλεσμα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης συναρτάται με το ύψος των αποθεματοποιήσεων που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία, αλλά και την επιβάρυνση που θα προέλθει από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και η οποία υπολογίζεται σε 6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Αγροτική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της ενοποιημένης λειτουργίας της, προχώρησε στην τοποθέτηση διευθυντών και υποδιευθυντών, ενώ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, από το οποίο αναμένονται σημαντικές οικονομίες κλίμακος, θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η μείωση του προσωπικού κατά 130 άτομα σε σύνολο 590 εργαζομένων σήμερα και μέχρι στιγμής, η συμμετοχή στο πρόγραμμα του 20% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας κρίνεται ικανοποιητική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή