Προβλήματα εργαζομένων και αντίθεση μεταξύ ΕΚΘ και ΠΑΜΕ

Προβλήματα εργαζομένων και αντίθεση μεταξύ ΕΚΘ και ΠΑΜΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, απειλούν οι εργαζόμενοι στη Βαλκάν Εξπορτ, στη Φλώρινα-Χωναίος, οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης και οι καπνεργάτες, συνεπικουρούμενοι από το ΠΑΜΕ.

Η υποβόσκουσα αντίθεση μεταξύ προεδρείου ΕΚΘ και ΠΑΜΕ εκφράσθηκε πρόσφατα με αφορμή τη συνάντηση με τον νέο υπουργό Μακεδονίας Θράκης. Το ΠΑΜΕ επεδίωξε να έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον Χ. Καστανίδη, κάτι που έγινε τελικά χθες το απόγευμα, ενώ το προεδρείο του ΕΚΘ συναντήθηκε με τον υπουργό την προηγούμενη Δευτέρα.

Το ΕΚΘ μετά τη συνάντηση με τον ΥΜΑΘ κατήγγειλε την Εργατική Ενότητα και το ΠΑΜΕ γιατί «επιλέγουν για μια ακόμη φορά τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος». Σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι στη Βαλκάν, τη Φλώρινα-Χωναίος, οι καπνεργάτες και το ΠΑΜΕ έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ και κατήγγειλαν τον ΥΜΑΘ γιατί δεν απάντησε άμεσα στο αίτημά τους για συνάντηση. Τελικώς, η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, οι εργαζόμενοι στη «Φλώρινα» έχουν κάνει από την προηγούμενη Δευτέρα επίσχεση εργασίας, ενώ στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να διακοπεί οριστικά και η λειτουργία του τμήματος νοβοπάν στη Βαλκάν Εξπορτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή