ANEK: κέρδη 4,5 εκ. ευρώ ετησίως από την αναδιάρθρωση

ANEK: κέρδη 4,5 εκ. ευρώ ετησίως από την αναδιάρθρωση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σε πρώτη φάση, αναμένεται να έχει η ANEK ύστερα από τη συμφωνία που πέτυχε με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση των δανείων της ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξελιξη αυτή, όπως εκτιμάται από τη διοίκηση της εταιρείας, θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα και παράλληλα να εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις θυγατρικές της εταιρείες, ΔΑΝΕ και ΝΕΛ.

Σχετικά με τη ΔΑΝΕ, οι κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και Σήφης Μανουσογιαννάκης ανέφεραν χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο επιβατηγό πλοίο «Λατώ» ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η δωδεκανησιακή εταιρεία -στην οποια η ANEK συμμετέχει σε ποσοστό 42% περίπου- μπορεί να επιβιώσει, καθώς δεν έχει τραπεζικό δανεισμό και όταν ορθοποδήσει θα ανοίξει ο δρόμος και για το Χρηματιστήριο.

Ακόμη, υποστήριξαν ότι εφόσον υπάρξει αγοραστής για τη ΔΑΝΕ και δώσει συγκεκριμένη προσφορά τότε η διοίκηση της ANEK θα τη συζητήσει με τη δέουσα σοβαρότητα.

«Από τη ΔΑΝΕ δεν φεύγουμε, εάν δεν πάρουμε τα ποσά που επενδύσαμε και αυτά είναι πάρα πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ Σήφης Μανουσογιαννάκης. συμπληρώνοντας: «Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε για το μέλλον της ΔΑΝΕ και, υπό προυποθέσεις, έχει τη δυνατότητα να πάει πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο κ Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι η ANEK «έχει εισέλθει σε θετική πορεία και τα επόμενα χρόνια, ακόμη κι αν υπάρξη μείωση της επιβατικής κίνησης, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά». Οσον αφορά τις πιθανές στρατηγικές συμμαχίες ή συνεργασίες με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, τόνισε ότι «κάτι τέτοιο είναι νωρίς ακόμη», συμπληρώνοντας ότι «τώρα συνεργαζόμαστε με τις θυγατρικές μας εταιρείες».

Σχετικά με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην ακτοπλοΐα, οι άνθρωποι της ANEK συντάχθηκαν με τις θέσεις της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοίας (EEA), τονίζοντας ότι υπάρχουν διατάξεις που πρέπει να αλλάξουν για να λειτουργήσει το πλαίσιο «σαν παραγματικά απελευθερωμένη αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή