Σημαντικά κέρδη +51% η «Πλαίσιο»

Σημαντικά κέρδη +51% η «Πλαίσιο»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα κατά 51% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν τα κέρδη της Πλαίσιο Computer στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ τα έσοδα της εταιρείας βελτιώθηκαν κατά 28%. Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της Πλαίσιο Computer στο πρώτο εξάμηνο του 2003 έφτασε τα 3,12 εκατ. ευρώ από 2,06 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ανήλθαν στα 82,59 εκατ. ευρώ από 64,58 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Πλαίσιο Computers, η άνοδος των πωλήσεων προέκυψε από την αύξηση του μεριδίου αγοράς, στην οποία η εταιρεία κατέχει ήδη ηγετική θέση όσον αφορά τις άμεσες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδών γραφείου. Η αύξηση των κερδών οφείλεται κατά κύριο λόγο «στη συνεχιζόμενη ωρίμαση των καταστημάτων και των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και στην αύξηση της παραγωγικότητας που έχει ως αποτέλεσμα την ποσοστιαία μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η συνεχής βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πλαίσιο Computers, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης για την αγορά λιανικής πώλησης προϊόντων πληροφορικής, επιβεβαιώνει, πάντως, την ορθότητα των επιλογών της διοίκησης υπό τον κ. Γιώργο Γεράρδο. H εταιρεία απέφυγε τη δημιουργία μεγάλου αριθμού καταστημάτων επενδύοντας στη λειτουργία πολυχώρων (μεγάλων καταστημάτων) κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής φρενίτιδας, ενώ δημιούργησε ένα πολυκαναλικό σύστημα διανομής (καταστήματα, κατάλογοι, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, internet, τμήμα πωλήσεων σε επιχειρήσεις), καθώς και στη δημιουργία υποδομής για τεχνική υποστήριξη των πελατών.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τρεις κατηγορίες προϊόντων (αναλώσιμα – είδη γραφείου, PCs και περιφερειακά και τηλεπικοινωνίες), με 14 μεγάλα καταστήματα και δύο υπερκαταστήματα, επιφάνειας άνω των 2.000 τ.μ., ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, διαθέτει 13 κέντρα τεχνικής υποστήριξης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών, που μπορούν να επισκευάσουν ένα προϊόν ή να αναβαθμίσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε 24 ώρες, καθώς και ένα κέντρο συναρμολόγησης ΡCs.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και ένα σύστημα ενημέρωσης για νέα προϊόντα μέσω καταλόγων. Η Πλαίσιο Computers ήταν η πρώτη που ανάπτυξε ένα τέτοιο σύστημα για προϊόντα ειδών γραφείου και πληροφορικής και σήμερα κυκλοφορεί περισσότερους από 60 διαφορετικούς καταλόγους ετησίως, με συνολική κυκλοφορία που αγγίζει τα επτά εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ διαθέτει και τρία ηλεκτρονικά καταστήματα για πωλήσεις μέσω Διαδικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή