Πλειοψηφικό πακέτο της Biente, στόχος της Neoset

Πλειοψηφικό πακέτο της Biente, στόχος της Neoset

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της αλυσίδας καταστημάτων Biente Κουζίνας συζητεί η Neoset, κίνηση που εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζει ο όμιλος και η οποία πραγματοποιείται είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών προϊόντικών σειρών.

Η εταιρεία βρίσκεται αρκετούς μήνες σε συζητήσεις με την Biente, η οποία είναι ελληνικών συμφερόντων και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία προϊόντων επίπλων και ειδών κουζίνας που προμηθεύεται από ιταλικά εργοστάσια.

Παράλληλα, η Neoset πραγματοποιεί προκαταρκτικές συζητήσεις και με άλλες εταιρείες του κλάδου του οικιακού και επαγγλεματικού επίπλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά επαγγελματικών και οικιακών επίπλων.

Εν τω μεταξύ, στο τελικό στάδιο βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Neoset, συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής μονάδας της Neoset, που απορρόφησαν κεφάλαια 4 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 500.000 ευρώ θα διατεθεί στη βελτίωση των χώρων του εργοστασίου.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει η νέα έκθεσή της στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα διατίθενται τα προϊόντα της δραστηριότητας «Νέο Κατοικείν». Το νέο κατάστημα απαίτησε τη δαπάνη 380.000 ευρώ, ενώ ανήκει στην εταιρεία και όχι στην αλυσίδα που αναπτύσσεται μέσω franchising. Σημειώνεται ότι το δίκτυο όλων των καταστημάτων του Ομίλου Neoset αποτελείται από 95 σημεία πώλησης, τα οποία βρίσκονται στην Αττική και σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση των συμμετοχών του σε εταιρείες που είχε στο εξωτερικό.

Τέλος, η Neoset βρίσκεται στη λίστα των υπό εισαγωγήν εταιρειών στο χρηματιστήριο. Στο α΄ εξάμηνο τα οικονομικά της στοιχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή σε σχέση με εκείνα του α΄ εξαμήνου του 2002. Ετσι, ο τζίρος της διαμορφώθηκε σε 29 εκατ. ευρώ, ενώ μηδενικά είναι τα κέρδη της αφ’ ενός λόγω εποχικότητας -παρουσιάζει κερδοφορία στο β΄ εξάμηνο κάθε χρήσης- και αφ’ ετέρου λόγω των ανακαινίσεων που πραγματοποίησε, με συνέπεια αρκετά σημεία πώλησης να παραμείνουν κλειστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή