EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμα» κινδύνου για τον κλάδο μαρμάρου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο του μαρμάρου, που αντιμετωπίζει ήδη εξαγωγική δυσπραγία και υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, κρούει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές μαρμάρου από άλλες χώρες κατά 32,5%, ενώ μειώθηκαν οι εξαγωγές κατά 14,3%. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι εξαγωγές μαρμάρου περιορίστηκαν στους 377.840 τόννους, έναντι 382.942 τόννων το 2001. Τα ίδια στοιχεία δίνουν ότι το 2002 οι εισαγωγές μαρμάρου και γρανιτών συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και έφτασαν σε νέο ύψος ρεκόρ 41,4 εκατ. ευρώ έναντι 31,2 εκατ. ευρώ που ήταν το 2001. Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επισημαίνει ότι η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος διαρκώς υποχωρεί και σχετίζεται άμεσα με την έλλειψη των πρώτων υλών και την άπνοια στη δημιουργία νέων λατομείων και επενδύσεων στην πρωτογενή παραγωγή.

Αναχρηματοδότηση από Citibank

Σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων προσωπικών δανείων και αναχρηματοδότησης δανειακών υποχρεώσεων προχώρησε η Citibank. Η νέα ρύθμιση αφορά σε ποσά από 3.000 έως 10.000 ευρώ με αποπληρωμή σε 12-48 δόσεις, περιπτώσεις κατά τις οποίες τα επιτόκια πλέον διαμορφώνονται μεταξύ 8,50% και 14,00%, ήδη από τις 28 Ιουλίου 2003.

Συνεργασία ΕΛΠΕ και Βyte

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ανέθεσε στην Byte τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση υπερσύγχρονης τηλεπικοινωνιακής υποδομής, η οποία βασίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία IP AVVID (Αρχιτεκτονική Ενοποίησης Φωνής, Βίντεο και Δεδομένων μέσω Πρωτοκόλλου Internet), χάρη στην οποία επιτυγχάνεται η εύκολη και γρήγορη επικοινωνία του προσωπικού της εταιρείας τόσο ενδοεταιρικά όσο και με τον εξωτερικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η λύση που ανέπτυξε η Byte εξασφαλίζει στα ΕΛΠΕ ενιαία αριθμοδότηση για όλα τα τμήματα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους κατανομή, πρόσβαση στους εργαζομένους που διαθέτουν φορητούς υπολογιστές με τον ίδιο αριθμό κλήσης, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου από το οποίο συνδέονται στο δίκτυο, υπηρεσία καταχώρισης δεδομένων (τηλεφωνικός κατάλογος) και καταγραφής κλήσεων (αναπάντητων, εισερχομένων, εξερχόμενων), καθώς και εύκολη συντήρηση αλλά και ταχύτατη αναβάθμιση του δικτύου από ένα κεντρικό σημείο ελέγχου.

Ανοδικά η ΕpsiloΝet

Αυξημένα μεγέθη παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο η κερδοφορία της EpsiloNet A.E., που δραστηριοποιείται στον χώρο της Πληροφορικής και της ανάπτυξης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 1,257 εκατ. ευρώ (+13%), με κέρδη προ φόρων 325.169 ευρώ (+18%). Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της EpsiloNet, το επενδυτικό πρόγραμμα της, ύψους 2,285 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο (κίνητρα φορολογικής απαλλαγής) και αφορά την ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Business Ρlaτης εταιρείας, ύψους 5,9 εκατ. ευρώ το οποίο ολοκληρώνεται το 2006.

Ανέλαβε πρόγραμμα της Ε.Ε.

Την υλοποίηση του προγράμματος Border Regions Development and Economic Reinforcing ανέλαβε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών για Επιχειρήσεις του ΣΒΒΕ. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που θα προκύψουν από τη διεύρυνση της Ε.Ε., για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και συνοριακών χωρών της Ε.Ε. και των υπό ένταξη χωρών. Στο πλαίσιο του BORDER το ΕΚΠΕ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βενετίας θα πραγματοποιήσουν δύο εκδηλώσεις, στη Βιντσένζα της Βενετίας τον ερχόμενο Νοέμβριο και στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο 2004. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών θα συναντηθούν τουλάχιστον 500 επιχειρήσεις από τις χώρες της Ε.Ε. και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, για την αναζήτηση συνεργασιών.

Ξεκίνησε η «sportsunited»

Ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στην ελληνική αγορά η «sportsunited», η νέα εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων για θέματα αθλητικού μάνατζμεντ. Η «sportsunited» αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στη χώρα μας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη επαγγελματικων εφαρμογών και σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ για την αξιοποίηση του αθλητικού προϊόντος. Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς της, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των φορέων του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, προάγοντας τη συνεργασία των δύο αυτών τομέων της αγοράς. Μεταξύ άλλων, στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία συγκαταλέγονται και οι εξής: Total Quality Management, Strategic Planning, Sponsoring, Brand Management, Event-Venues & Facilities Management, Leisure & RecreatioManagem ent. Η φιλοσοφία της «sportsunited» είναι συνυφασμένη με τον στόχο της να καθιερωθεί στην αγορά ως one stop shop σε θέματα αθλητικού μάνατζμεντ. Τη διοίκηση απαρτίζουν οι κ. Αντώνης Ζωγράφος, πρόεδρος, και Πασχάλης Μόσχογλου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Αλλες τρεις εταιρείες με Sabre

Τρεις ακόμη αεροπορικές εταιρείες, οι Delta, Continental, και Northwest Airlines, συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο τριετές πρόγραμμα της Sabre Travel Network, προκειμένου όλοι οι ναύλοι τους να είναι διαθέσιμοι από τα συμβεβλημένα με το δίκτυο της Sabre ταξιδιωτικά πρακτορεία και διαδικτυακούς τόπους. Σε αντάλλαγμα, η Sabre Travel Network αφενός μείωσε την αντιμισθία που χρεώνει τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες και αφετέρου τη διατηρεί σταθερή για τρία χρόνια. Το DCA Three Year Οptioπεριλαμβάνει ευρωπαϊκά σημεία πώλησης, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή