ΕΚΤΟΣ TABLEAU

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπου φτωχός κι η μοίρα του κι ο Στρεψιάδης τον χαβά του…

Δίσεκτο μεν το 2004, αλλά μπαίνει με το δεξί, καθώς από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου παρατηρείται μαζική είσοδος ξένων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους.

Ο Χριστοδουλάκης σπεύδει να αναγγείλει νέες μετοχοποιήσεις σε OTE, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Ολυμπιακή Αεροπορία.

Ξεκινούν τα έργα οικοπεδοποίησης του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η κυβέρνηση χορηγεί οριστικά παραχωρητήρια για έκταση 366.000 στρεμμάτων στην Αττική, για λογαριασμό ρουμανικής εταιρείας, η οποία σε συνεργασία με Ελληνα μεγαλοεργολάβο ξεκινάει ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα αναζήτησης χρυσού!

Μεγάλες ανακατατάξεις κυοφορούνται τον Φεβρουάριο στη χρηματιστηριακή αγορά. Αγωνιούν οι επενδυτές, καθώς με τη λήξη της θητείας του προέδρου της E.K., αποβαίνουν άκαρπες οι προσπάθειες για εξεύρεση διαδόχου!

Η κρίση κορυφώνεται, αλλά μια εμπνευσμένη κίνηση του K. Σημίτη, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αποτρέπει τα χειρότερα…

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός στην εμφάνισή του στο πανηγυρικό έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ορίζει νέο πρόεδρο της E.K. τον Χρήστο Πρωτόπαπα!

Περιορισμένες αντιδράσεις εκδηλώνονται από μερίδα επιχειρηματιών, που κατηγορούν τον Χρ. Π. ως… «εκκολαπτόμενο μάγο»!

Παρεξηγημένο θεωρεί τον εαυτό του ο νέος πρόεδρος και δηλώνει αμετανόητος χριστιανός, αλλά και λάτρης… «Των αρχαίων γεύσεις»!

«Τέλος καλό, όλα καλά». Με αυτήν τη φράση ο Χρ.Π. σχολιάζει τους διθυράμβους που του αφιερώνουν οι Ενώσεις Επενδυτών, όταν με δύο ιστορικές προεδρικές πράξεις επαναφέρει στο X.A. το «κάγκελο» και όλες τις διαγραφείσες από το 1950 και μετά μετοχές, όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Διώρυγα Κορίνθου A.E., Λιπασμάτων, Ελληνικά Υπερωκεάνια και όλες τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις Λαυρίου…

Οι μετοχές των ορυχείων χρυσού γίνονται ξαφνικά μόδα στη Σοφοκλέους.

Μια νέα χρυσή εποχή αρχίζει για τον κλάδο των κατασκευών, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται αντάξιος του ένδοξου παρελθόντος του και σκαπανέας της αειφόρου ανάπτυξης!

Παρασκευή 13 Αυγούστου, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής K. Σημίτης από το «πόντιουμ» του Σταδίου Σαντιάγο Καλατράβα, έχοντας εκ δεξιών τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και εξ αριστερών τη Χίλαρι Κλίντον, ανακοινώνει την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του OHE να ορίσει νέο γεν. γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού τον Γιωργάκη Παπανδρέου!

Συγκινημένος ο Κ.Σ. δηλώνει εθνικά υπερήφανος, ενώ η Χίλαρι αδυνατεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της…

Προβλήματα συνοχής του «τριαρχικού» συστήματος διακυβέρνησης της χώρας προκαλούν, κατά τον Οκτώβριο, μεγάλες αναταράξεις στην Ε.Ε.

Μαργαρίτα, Δήμητρα και Βάσω Παπανδρέου αδυνατούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση, για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο τόπος θέλει καθαρές λύσεις» είναι ο κορυφαίος τίτλος της «Αυριανής», το Σάββατο 13 Νοεμβρίου. «Βάσω και Δήμητρα σε κοινό μέτωπο – Δεν καταθέτει τα όπλα η Μαργαρίτα – Antriko I love you».

Νέες μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις ταράζουν τα νερά της Σοφοκλέους, τον Δεκέμβριο, δίνοντας το έναυσμα για νέο μεγάλο ράλι των μετοχών.

Στην πρόταση του προέδρου του OTE Σωκράτη Κόκκαλη για επιθετική εξαγορά της Ιντρακόμ του Θωμά Λαναρά παρεμβαίνει, σε ρόλο «λευκού ιππότη», ο Θαν. Αθανασούλης, διπλασιάζοντας το τίμημα!

Σε δύσκολη θέση ο πρόεδρος της E.K. Χρ. Πρωτόπαπας ανακοινώνει ότι δεν θα αφήσει να γίνει το Χρηματιστήριο καζίνο.

Προτείνει να αγοραστεί η Ιντρακόμ από τη ΔΕΚΑ και να εκδοθούν «λαϊκές μετοχές», οι οποίες θα διατεθούν στη συνέχεια στους ενδιαφερομένους, με αδιάβλητες διαδικασίες και αυστηρή σειρά αλφαβητικής προτεραιότητας, αρχίζοντας από το ελληνικό γράμμα Αλφα…

Καλή χρονιά σε όλους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή