O ΔΗΚΤΗΣ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιοι θα περπατήσουν στη γέφυρα του Ρίου;

Μπορεί να «ταράζει» τα πολιτικά νερά η απόφαση του πρωθυπουργού για διαδοχή και πρόωρες εκλογές, έχει όμως και τις παράπλευρες επικοινωνιακές της απώλειες. Ετσι, η «εικόνα» που οραματίζονταν στο κυβερνών κόμμα, να βαδίζει προεκλογικά ο πρωθυπουργός πάνω στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, απλά τώρα δεν προκύπτει. Το έργο δεν πρόκειται να είναι έτοιμο μέχρι τις εκλογές, αν και χθες η κ. Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε βεβαία ότι «η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από τη νέα γέφυρα, την οποία όλοι οι Ελληνες βλέπουν να προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς». Επειδή όμως, οι επικοινωνιακές ανάγκες ενός κόμματος ουδέποτε εξαντλούνται, δεν αποκλείεται να ανακαλύψουν άλλους τρόπους εκμετάλλευσης της εν λόγω γέφυρας. Αλλωστε, η φυσική κατάσταση του διαδόχου Γ. Παπανδρέου μπορεί να επιτρέπει και πιο extreme sports. Οπως το… bungee jumping για παράδειγμα!

Τι κατέχει η Ρanafon

Για πρώτη φορά χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τιμή της μετοχής της Ρanafo«έκλεισε» στα 6,20 ευρώ, πάνω δηλαδή από την τιμή που προσφέρει η εταιρεία για το «μάζεμα» όλων των μετοχών από την ελληνική αγορά. Με το δεδομένο αυτό η Ρanafoαναγκάσθηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι η τιμή της δημόσιας προσφοράς δεν πρόκειται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα παραμείνει στα 6,18 ευρώ. H δημόσια προσφορά, να υπενθυμίσουμε ότι έχει ημερομηνία λήξης την 22α Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία η εταιρεία θα πρέπει να έχει αποκτήσει το 95% των μετοχών για να αποσυρθεί η μετοχή της από το X.A. Ως χθες, το ποσοστό συγκέντρωσης των μετοχών που κατείχε η Ρanafoμεταφραζόταν σε 86,63%. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη κάποιο δρόμο…

Η εξέλιξη μιας ένστασης

Εκδικάζεται σήμερα η ένσταση της τεχνικής εταιρείας «Αθηνά», για τον αποκλεισμό της από το διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ (του φορέα διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας), που αφορά την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Βοιωτία, ισχύος 160 MW, με στόχο να καλυφθούν τυχόν ανάγκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο τεχνικές εταιρείες, η TEPNA και η «Αθηνά», παρέμειναν ως διεκδικητές του έργου καθώς αρκετοί από τους υπόλοιπους ομίλους δεν ήθελαν να «κάψουν» τις άδειες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν λάβει για την περιοχή της Βοιωτίας (οι περισσότερες επιτρέπουν την κατασκευή μονάδας μεγαλύτερης ισχύος). H «Αθηνά» υποστηρίζει ότι αδίκως αποκλείσθηκε (με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει χρόνος για τις απαλλοτριώσεις…), αφού η μονάδα πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται 300 μέτρα από το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Με τον μοναδικό ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου οικοπέδου έχει επέλθει συμφωνία, δηλώνουν στην τεχνική εταιρεία. Για να δούμε…

Τι αποδίδει το… φάρμακο;

Τελικά φαίνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στο χώρο του φαρμάκου μπορεί να συρρικνώνεται, εντούτοις οι επιχειρήσεις του κλάδου εξακολουθούν να μεγιστοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα επιδιδόμενες στο εμπόριο. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από μελέτη η οποία αναφέρεται στην πορεία των εγχώριων φαρμακευτικών επιχειρήσεων, για τα έτη 2002 – 2003. Σύμφωνα με τη μελέτη, που λέγεται ότι έχει πολύ ενδιαφέρον, ο δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών στον τομέα αυτό κινείται προς τα κάτω, όπως προς τα κάτω κινείται και ο δείκτης της απασχόλησης στον συγκεκριμένο κλάδο τα δύο τελευταία χρόνια. Παρ’ όλα αυτά βέβαια, οι πωλήσεις των φαρμάκων εξακολουθούν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και να βελτιώνουν τις επιδόσεις των επιχειρήσεων. Μείζον πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει, όπως επισημαίνει η μελέτη, το ζήτημα των «παράλληλων εξαγωγών» προς τις τρίτες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή