EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντομα η σύμβαση για τη μονάδα στο Λαύριο

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου, ισχύος 380MW στο Λαύριο. Οπως αναφέρουν παράγοντες της ΔΕΗ, η υπογραφή της σύμβασης δεν θα επηρεαστεί από την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα της ανάδειξης μειοδότη στον σχετικό διαγωνισμό, ισχυριζόμενοι ότι όλες οι διαδικασίες είναι σύννομες και διαφανείς. Προσθέτουν δε, ότι το Δ.Σ. της ΔΕΗ δεν έχει κληθεί ακόμη επισήμως για να καταθέσει στο πλαίσιο της διαδικασίας προανάκρισης, επισημαίνοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, όπως γράφτηκε, αλλά για προανάκριση. Το θέμα της εισαγγελικής έρευνας προέκυψε έπειτα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημοσιευμάτων του Τύπου σύμφωνα με τα οποία, η ΔΕΗ φέρεται να «ελαστικοποίησε» τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της μονάδας, προκειμένου να ανατεθεί το έργο στη ΜΕΤΚΑ που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Από τη ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στις προδιαγραφές της μονάδας και συνεπώς οι επικρίσεις είναι εντελώς αβάσιμες και στηρίζονται σε μη επαληθεύσιμες υποθέσεις που εξυπηρετούν καθαρά επιχειρηματικούς σκοπούς.Επ’ αυτού, μάλιστα, αναφέρουν ότι η καταγγελία στην Ε.Ε. δεν έγινε από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, αλλά από επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώληση ιδίων μετοχών

Την πώληση ιδίων μετοχών που αγοράστηκαν το έτος 2001, εν όψει της συμπλήρωσης τριετίας από την αγορά τους, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 2004 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Κεράνης Συμμετοχών. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την πώληση 570.962 κοινών ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή 1,30 ευρώ εντός χρονικού διαστήματος ενός μήνα, ήτοι μέχρι την 06/02/2004.

Στηρίζει τη μετοχή της

Την αγορά 206.440 ιδίων μετοχών για τη στήριξη της τιμής της μετοχής, κατά το χρονικό διάστημα από 10/7 – 31/12/03 έναντι του κατ’ ανώτατο αριθμό 250.000 μετοχών όπως είχε αρχικά δηλωθεί, ανακοίνωσε η Εδραση – Ψαλίδας. Επίσης, η εισηγμένη γνωστοποιεί ότι κατά τη χρονική περίοδο από 08/01/2004 ώς 25/06/2004 θα προβεί σε απόκτηση μέσω του Χ.Α. 235.730 κατ’ ανώτατο αριθμό μετοχών της εταιρείας σε τιμές από 2 ευρώ έως 10 ευρώ.

Μεταβίβαση συμμετοχής

Στη μεταβίβαση της συμμετοχής, ποσοστού 63%, που κατείχε στην εταιρεία Hitch Ηyke Music Παραγωγή και Εμπορία Οπτικοακουστικού Υλικού Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης προχώρησαν οι Τεχνικές Εκδόσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της, ενώ η εν λόγω εταιρεία αντιπροσωπεύει το 3,61% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και το 2,49% του ενεργητικού της.

Ενημέρωσε τον Βερνίκο

Για τις μεγάλες ανακατατάξεις που γίνονται στον αγροτικό τομέα και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται, ενημέρωσε ο κ. Γεώργιος Λεβεντάκης τον πρόεδρο της εταιρείας «Βερνίκος Κόττερα», κ. Γεώργιο Βερνίκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ειδικότερα, ο κ. Γ. Λεβεντάκης, όπως αναφέρεται σχετικά, πρότεινε στην «Βερνίκος Κόττερα» να επωφεληθεί των νέων ευκαιριών και να επενδύσει στον μεγάλο χώρο της γεωργικής βιομηχανίας, όπου υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής και άμεσης κερδοφορίας. Ο κ. Γεώργιος Λεβεντάκης συμμετέχει ήδη με ποσοστό 6,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της «Βερνίκος Κόττερα» και έχει εκφράσει τη βούλησή του να αυξήσει το ποσοστό του, καταλήγει η ανακοίνωση της «Βερνίκος».

Ομολογιακό η Elbisco Εμπορική

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 29.300.000 ευρώ, με στόχο την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της, προχώρησε η Elbisco Εμπορική, θυγατρική της Elbisco Συμμετοχών. Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε την 23/12/2003 με την Τράπεζα Citibank ως εκπρόσωπο των αναδόχων τραπεζών, με βάση την από 15/12/2003 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Βογιατζόγλου: δάνειο 7,5 εκ. ευρώ

Σύμβαση Μακροπρόθεσμου Δανείου ποσού 7,5 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων επί του ακινήτου της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας υπέγραψε η Βογιατζόγλου με την Εμπορική Τράπεζα. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει σε 18 ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων είναι καταβλητέα δεκαοκτώ μήνες από την πρώτη εκταμίευση. Η διοίκηση της επιχείρησης αναφέρει ότι η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση των 7.500.000 ευρώ θα βελτιώσει τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες, ενώ μετά την αποπεράτωση του κτιρίου και τη δημιουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Διανομής θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας.

Η 8η «Εβδομάδα Μάρκετινγκ»

Μεταξύ 2 και 7 Φεβρουαρίου 2004 θα πραγματοποιηθεί η 8η Εβδομάδα Μάρκετινγκ, η οποία φέτος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με τη στήριξή του. Φέτος, η Εβδομάδα Μάρκετινγκ έχει θέμα «Χορηγία στον Πολιτισμό: Γέφυρα Ανάπτυξης & Επικοινωνίας» και είναι αφιερωμένη στον θεσμό της χορηγίας, που καλλιεργεί και αναπτύσσει δεσμούς μεταξύ των Δημιουργών Πολιτιστικών Εργων και της Επιχειρηματικής Κοινότητας. Στόχος της είναι να παρουσιάσει την υπάρχουσα κατάσταση και να εξετάσει τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Φορέων Πολιτισμού και των Επιχειρήσεων. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με το Συνέδριο «Πολιτισμός, Γέφυρα Ανάπτυξης και Επικοινωνίας» και η Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με ένα επίσης σημαντικό, δεύτερο συνέδριο αφιερωμένο σε ένα επίκαιρο θέμα που έχει σχέση με την αξιοποίηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, με τίτλο «Αθλητισμός και Επιχειρήσεις – H Χορηγία στον Αθλητισμό και μετά το 2004». Παράλληλα, η Εβδομάδα Μάρκετινγκ θα φιλοξενήσει τη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Marketing, της οποίας το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (EIM) είναι ιδρυτικό μέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή