Αναδουλειές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Νοέμβριο

Αναδουλειές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Νοέμβριο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική παρέμεινε η τουριστική κίνηση στην Αθήνα και τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής που αφορούν στις πληρότητες των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ξενοδοχεία πολυτελείας παρουσίασαν μέση πληρότητα 45,4% τον φετινό Νοέμβριο, όταν τον ίδιο μήνα πέρυσι η μέση πληρότητα ήταν 51,2%. Αντίστοιχα, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία A΄ κατηγορίας φέτος διαμορφώθηκαν σε 55% από 54,5% το 2002, στα B΄ κατηγορίας 45,3% από 44,7 και στα Γ΄ κατηγορίας 41% από 41,1%. Πάντως, η συνολική εικόνα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αττικής θα αλλάξει άρδην το 2004, καθώς πέραν των εξασφαλισμένων κρατήσεων που θα γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για τη διεξαγωγή συνεδριακών εκδηλώσεων.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα της δημιουργίας του συνεδριακού κέντρου της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του ανατολικού αεροσταθμού στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα A.E. κ. T. Χωμενίδη έγινε γνωστό ότι θα επαναληφθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την πλειοδότρια κοινοπραξία στον διαγωνισμό για την κατασκευή και λειτουργία του συνεδριακού κέντρου.

Ο λόγος της καθυστέρησης μέχρι σήμερα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού έχει να κάνει με τους νέους όρους δόμησης που πρόκειται να θεσπίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το σύνολο του πρώην αεροδρομίου.

Η αλλαγή των όρων δόμησης που θα επηρεάσει και τον συγκεκριμένο χώρο, αφού θα προκύψει συνολικός ωφέλιμος χώρος 85.000 τ.μ., θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την πλειδότρια κοινοπραξία, η οποία θα κληθεί να βελτιώσει την προσφορά της. Σημειώνεται ότι η κύρια αίθουσα του συνεδριακού θα έχει δυναμικότητα 3.500 συνέδρων, με την ενοποίηση των λοιπών χώρων θα φθάνει τους 8.000, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ξενοδοχείου 300 κλινών. Σ. Κουσουνής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή