ΕΚΤΟΣ TABLEAU

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά αυτοί οι περισπούδαστοι, μεγάλοι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι έχουν πρόβλημα αχρωματοψίας. ΄H μαύρα ή άσπρα βλέπουν τα πράγματα. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει…

Ευτυχώς, πάντως, είμαστε στη φάση που κυριαρχεί το άσπρο στα μάτια τους! Με αποτέλεσμα να παραληρούν στις κολακείες τους για τις ελληνικές μετοχές!

Αν μάλιστα έχουν και κανέναν λόγο παραπάνω, τότε δεν συγκρατούνται με τίποτε!

Μεγάλη αγωνία έχει τελευταία ο Κων. Κώτσιας, με τα Κεραμεία Αλλατίνη!

Ως βασικός μέτοχος, έχει αυξήσει το ποσοστό του σε 47,55% και παράλληλα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επαναφέρει τη μετοχή σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης.

Μέχρι νομικό γραφείο και ειδικευμένους συμβούλους έχει προσλάβει για τον σκοπό αυτόν! Οι οποίοι προχωρούν σε αναμόρφωση ισολογισμού, αξιολόγηση των επιχειρηματικών μονάδων της εταιρείας κ.ο.κ.

Σιγά μην τα κάνουν όλα αυτά με στόχο την άρση επιτήρησης της μετοχής!

Αλλο (πολύ πιο σοβαρό) είναι το θέμα. Και γι’ αυτό ο K.K. τα κάνει όλα αυτά!

Αλλωστε, πρώτα στρώνεται το νυφικό κρεβάτι και μετά γίνεται ο γάμος!

Μπλόκαρε το ηλεκτρονικό σύστημα, άνω κάτω έγινε και η συνεδρίαση του X.A., το οποίο έμεινε χθες στη… δίαιτα, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς!

Εν πρώτοις, γιατί σε μία «κουτσή» συνεδρίαση ο χρηματιστηριακός τζίρος και τα έσοδα του X.A. έμειναν από καύσιμα!

Από την άλλη πλευρά, γιατί πήρε κάτι το αυτί μου, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει… η Beauty and Diet!

Μη σας φαίνεται παράξενο! Χθες είχε προγραμματιστεί να γίνει η εξ αναβολής εκποίηση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου δεικτοβαρών μετοχών της ταλαιπωρημένης εταιρείας αδυνατίσματος της κυρίας Νότας!

Αυτή ήταν και η αφορμή που, κατά μία εκδοχή, τρέλανε τους χρηματιστηριακούς δείκτες, οι οποίοι έδειχναν κατά το άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης (που έγινε τελικά δύο και πλέον ώρες αργότερα) απίθανα πράγματα!

Την ίδια ώρα βέβαια, στο Λονδίνο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και παράγοντες της επιχειρηματικής υπόστασης του ελληνικού Δημοσίου έδιναν τη δική τους παράσταση για να πείσουν τους ξένους επενδυτές για το εξαιρετικό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας!

Κατά μία άλλη εκδοχή, πάντως, τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα του X.A. είναι δείγμα… υγείας!

Τα ίδια έπαθε χθες και το σύστημα του ΟΠΑΠ, το οποίο «μπλόκαρε» επίσης, καθώς εκατομμύρια Ελληνες έσπευσαν να δοκιμάσουν την τύχη τους προσβλέποντας στο τζακ ποτ του «Τζόκερ» με την ελπίδα να τους κάτσει!

Και κατά περίεργη «σύμπτωση», εκτός της ελπίδας δεν υπάρχει άλλο κοινό σημείο μεταξύ των δύο συστημάτων!

Αυτά που έχει καταφέρει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους, από Δύση έως Ανατολή!

Οι υπουργοί τραγουδάνε (αρχοντορεμπέτικα), οι επιχειρηματίες χορεύουν (τσάμικο) και όλα αυτά στις γιορτές των εκπροσώπων της εργατικής τάξης (άντε, σε συντροφικό πάρτι μεγαλο-συνδικαλιστή της ΓΣΕΕ)!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή