H Alpha Bank στην πρώτη πεντάδα της UBS

H Alpha Bank στην πρώτη πεντάδα της UBS

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πέντε πρώτες προτιμήσεις ανάμεσα στις μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών περιλαμβάνεται και η Alpha Bank στην έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS για τις προοπτικές του παγκόσμιου τραπεζικού κλάδου κατά το 2004. Στις άλλες τέσσερις θέσεις βρίσκονται οι Barclays, Societe Generale, Banca Intesa και Bank Austria με την ελληνική τράπεζα να κατέχει την τέταρτη θέση. H Alpha Βanκ περιλαμβάνεται και στη λίστα με τις 21 προτιμήσεις διεθνώς. Πριν από λίγες ημέρες η UBS εξέδωσε έκθεση όπου βελτίωσε τις τιμές στόχους και τις συστάσεις για όλες τις ελληνικές τράπεζες ενώ συγκεκριμένα για την Alpha Bank δίνει σύσταση «αγορά» με τιμή στόχο τα 30 ευρώ.

Η UBS είναι θετική για τις τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτιμά ότι θα έχουν καλύτερη απόδοση για τους επενδυτές σε σχέση με τους αντίστοιχους γενικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. H άποψη αυτή στηρίζεται στη βελτίωση των προοπτικών στο μακροοικονομικό περιβάλλον με πιθανές θετικές αναθεωρήσεις του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ και της κερδοφορίας των τραπεζών, στη μόχλευση στις χρηματοοικονομικές αγορές με προβλέψεις φέτος για αύξηση τόσο των μέσων ισοζυγίων χορηγήσεων όσο και των μέσων ισοζυγίων μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων υπό διαχείριση για πρώτη φορά από το 2000, στους γενικά υγιείς ισολογισμούς και ταμειακές ροές, στις λογικές αποτιμήσεις, τις γενναιόδωρες μερισματικές αποδόσεις και αυξήσεις των μερισμάτων καθώς και την προβλεπόμενη επαναγορά ιδίων μετοχών λόγω του υπερβάλλοντος κεφαλαίου.

Παρά την πιο συγκρατημένη μακροοικονομική εικόνα για την Ευρώπη, η UBS προτιμάει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που τις έχει σε στάθμιση «μεγαλύτερη από το κανονικό» (overweight) έναντι «ουδέτερη» (neutral) για τη Βρετανία και «λιγότερο από το κανονικό» (underweight) για τις ΗΠΑ. Θετική στάση έχει και για τις ασιατικές τράπεζες. Για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προβλέπει αύξηση κερδών 14% το 2004 και αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 3,6%, από 1% το 2003. Πάντως, η UBS εκφράζει την ανησυχία για τις επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα βασικά θέματα που θα κυριαρχήσουν στην αγορά σχετικά με τις τράπεζες ειδικότερα αλλά και τα χρηματιστήρια γενικότερα είναι, κατά την UBS, η αύξηση των επιτοκίων, η εξασθένηση του δολαρίου και οι μετοχικές αποτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή