H Φαμάρ εξαγόρασε εργοστάσιο της Aventis στη Γαλλία

H Φαμάρ εξαγόρασε εργοστάσιο της Aventis στη Γαλλία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Aventis στο Saint Genis Laval της Γαλλίας εξαγόρασε η Φαμάρ, εταιρεία-μέλος του Ομίλου Μαρινόπουλου, ο τζίρος του οποίου το 2003 έφθασε τα 2 δισ. ευρώ. Με βάση τη συμφωνία, η Φαμάρ διατηρεί τη δραστηριότητα του εργοστασίου (παραγωγή και συσκευασία σταθερών και υγρών σκευασμάτων) καθώς και το προσωπικό, που αριθμεί 305 άτομα. Ταυτόχρονα πρόκειται να δημιουργήσει και μονάδα παραγωγής προϊόντων υγείας και ομορφιάς προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη ζήτηση των Γάλλων πελατών της. Σημειώνεται ότι η εξαγορά του εργοστασίου συνοδεύεται και από συμβόλαιο μεγάλης διαρκείας μεταξύ της Aventis και της Φαμάρ και από ένα πλάνο επενδύσεων για την περίοδο 2004-2008.

H Φαμάρ, η οποία διατηρεί ηγετική θέση στον τομέα της υπεργολαβίας στη φαρμακοβιομηχανία, ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή, αποθήκευση και στη διανομή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, προσφέροντας έτσι ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες. H εταιρεία διαθέτει δίκτυο 8 εργοστασίων παραγωγής στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία καθώς και 4 κέντρα διανομής σε Ελλάδα και Γαλλία. Με το εργοστάσιο του Saint Genis Laval η συνολική ετήσια δυνατότητα παραγωγής της Φαμάρ φθάνει τα 650 εκατ. μονάδες με εργατικό δυναμικό 1.900 ατόμων. Για το 2004 προβλέπεται ο συνολικός τζίρος της εταιρείας να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, η φαρμακοβιομηχανία Aventis πραγματοποίησε πωλήσεις 17,6 δισ. ευρώ το 2002, επένδυσε 3,1 δισ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη ενώ στον πυρήνα των επιχειρήσεών της εργάζονται περίπου 71.000 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή