Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου η δημόσια πρόταση τής Vodafone για την Panafon

Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου η δημόσια πρόταση τής Vodafone για την Panafon

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2004 και και ώρα 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), τελειώνει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της Vodafone Group Plc προς τους μετόχους της Vodafone-Panafon. Εκ παραδρομής ανεγράφη στο χθεσινό φύλλο της «K» ότι η δημόσια πρόταση θα ολοκληρωθεί σήμερα 15 Ιανουαρίου 2004.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2003 και το τίμημα που θα καταβάλει η Vodafone Group Plc ανέρχεται σε 6,18 ευρώ ανά μετοχή της Panafon, το οποίο είναι οριστικό και δεν πρόκειται να αυξηθεί. Επιπλέον, η μητρική αγγλική εταιρεία θα καταβάλει στους μετόχους που θα έχουν αποδεχθεί εγκύρως τη δημόσια πρόταση τα ανερχόμενα σε ποσοστό 0,06% δικαιώματα εκκαθάρισης, που επιβάλλονται στην εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των εγκύρως προσφερομένων μετοχών της δημόσιας πρότασης.

Συνεπώς, η Vodafone θα καταβάλει το σύνολο του προσφερόμενου τιμήματος στους αποδεχόμενους μετόχους. Υπό την προϋπόθεση ότι η αγγλική εταιρεία θα κατέχει άμεσα και έμμεσα ποσοστό ίσο προς ή μεγαλύτερο του 95% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Panafon, η Vodafone προτίθεται να επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της Ρanafoαπό το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 22 Δεκεμβρίου 2003, η Ρanafoείχε ανακοινώσει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο θεωρεί ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι δίκαιο και εύλογο και πρότεινε όπως οι μέτοχοι της Ρanafoαποδεχθούν τη δημόσια πρόταση, υπό την αίρεση αναθεωρητικής ή ανταγωνιστικής δημόσιας πρότασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή