EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθωώνονται για ψυχαγωγία τα internet cafe αλλά…

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (αμιγών internet cafe) της Λάρισας, μετά τις νέες κατασχέσεις 70 H/Y που πραγματοποιήθηκαν σε δύο καταστήματα της πόλης την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι των δύο καταστημάτων συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι επέτρεψαν τη διενέργεια ψυχαγωγικών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου στους H/Y των καταστημάτων τους. Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση οι ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων, «την ασάφεια του νόμου 3037/2002 περί απαγόρευσης παιγνίων, ξεκαθάρισαν όλα τα δικαστήρια που κλήθηκαν να δικάσουν τις σχετικές υποθέσεις», ενώ χωρίς εξαιρέσεις, όλες οι αποφάσεις υπήρξαν αθωωτικές στις περιπτώσεις που το κατηγορητήριο αφορούσε διενέργεια καθαρά ψυχαγωγικών και όχι τυχερών παιχνιδιών. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων διερωτώνται γιατί ο διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας Λάρισας εξακολουθεί να προβαίνει σε διώξεις καταστημάτων καθώς και γιατί ενώ γνωρίζει την ερμηνεία που δόθηκε από όλες τις δικαστικές αποφάσεις, αρνείται να την αποδεχθεί.

Νέα σύμβαση Nautica – Ridenco

Νέα σύμβαση (Licensing) με ευνοϊκότερους όρους με την εταιρεία Nautica Apparel Inc. των ΗΠΑ, με ισχύ έως 31/12/2009 και με αυτόματη ανανέωση για τέσσερα επιπλέον χρόνια, δηλαδή έως 31/12/2013, υπέγραψε η εταιρεία Ridenco. Για το σύνολο της χρήσης 2003, η εταιρεία αναμένει ενίσχυση των βασικών της μεγεθών. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών στο σύνολο της χρήσης του 2003 εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση 19,4% σε σχέση με τη χρήση 2002, διαμορφούμενος σε 29,20 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να είναι ενισχυμένα κατά 41,9% και να ανέλθουν σε 4,36 εκατ. ευρώ περίπου.

Μειοδότης έργου η ΕΜΠΕΔΟΣ

Προσωρινή μειοδότης με οικονομική προσφορά ύψους 3,65 εκατ. ευρώ ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΕΜΠΕΔΟΣ για το έργο «Παιδικές Κατασκηνώσεις Πάρνηθας – Κτίρια κοινοτήτων (κοιτώνες) & Ιατρείο» της Τραπέζης της Ελλάδος. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή 6 κοιτώνων και ενός κτιρίου ιατρείων, συνολικής επιφάνειας 3.500 τ.μ. Οι κατασκευές θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος ολυμπιακής φιλοξενίας.

Παραίτηση Ιω. Καβαλιεράτου

Την παραίτηση του κ. Ιωάννη Καβαλιεράτου από τη θέση του αντιπροέδρου των εταιρειών Αρτοβιομηχανία ELITE και Ν. Βοσινάκης, ανακοίνωσε η μητρική των δύο εταιρειών, Elbisco Συμμετοχών. Καθήκοντα νέου αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, ο οποίος είναι και γενικός διευθυντής των εν λόγω εταιρειών και κατείχε μέχρι τώρα τη θέση του μέλους. Στη θέση του κ. Δούκα, καθήκοντα μέλους στην Αρτοβιομηχανία ELITE αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Γράντας, ενώ στην Ν. Βοσινάκης ο κ. Βασίλειος Μπιρμπίλης.

Νέο κατάστημα από την «Αττικής»

Ενα νέο κατάστημα της Τράπεζας Αττικής ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη Δευτέρα. Από τις 12 Ιανουαρίου 2004 λειτουργεί το νέο κατάστημα στην οδό Ακαδημίας 54, το οποίο αποτελεί το 57ο κατάστημα της τράπεζας και προσφέρει στην πελατεία του το σύνολο των τραπεζικών εργασιών.

Νέες σειρές του ΑLΒΑ

Με το Ημερολογιακό Ετος 2004, ξεκίνησαν και οι Νέες Σειρές για τρία Προγράμματα του ALBA: το Professional MBA (9η Σειρά), το MSc iBusiness for Lawyers (5η Σειρά), και το MSc iStrategic Humaresources Management (2η Σειρά). Το Professional MBA απευθύνεται σε δυναμικά στελέχη επιχειρήσεων, που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ALBA χωρίς να διακόψουν την εργασία τους. Μπορεί να ολοκληρωθεί σε 24 έως 48 μήνες. Το Πρόγραμμα MSc iBusiness for Lawyers, έχει διάρκεια ένα έτος και απευθύνεται σε νομικούς συμβούλους επιχειρήσεων και οργανισμών, σε στελέχη δικηγορικών γραφείων και νομικών υπηρεσιών, καθώς και σε ασκούμενους δικηγόρους. Τέλος, το MSc iStrategic HumaResources Management απευθύνεται σε στελέχη που δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και έχει διάρκεια ένα έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή