Παρουσίαση ΟΛΠ στους θεσμικούς με θετικές προβλέψεις

Παρουσίαση ΟΛΠ στους θεσμικούς με θετικές προβλέψεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ύψος των 149,4 εκατ. ευρώ προβλέπεται ότι θα φθάσουν τα έσοδα του ΟΛΠ το 2004 από 144,2 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για την παρελθούσα οικονομική χρήση. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Σωτήρης Θεοφάνης.

Ο κ. Θεοφάνης προέβλεψε ότι τα κέρδη προ φόρων θα φθάσουν το 2004 στο ποσό των 31,4 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για το 2003, δηλαδή προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,4%. Επισημαίνεται πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Οργανισμού σε θεσμικούς επενδυτές, μετά την εισαγωγή του στο Χ.Α. τον Αύγουστο του 2003.

Υπενθυμίζεται πως η Δημόσια Εγγραφή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς υπερκαλύφθηκε πάνω από 16 φορές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Θεοφάνης τόνισε ότι ο ΟΛΠ αναμένεται να παίξει πρωταρχικό ρόλο στις ανάγκες φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας και της μετακίνησης ανθρώπων κι εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και είναι έτοιμος από πλευράς υποδομής να καλύψει τις ανάγκες της κορυφαίας αθλητικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοφάνης προέβη σε ανάλυση των κυριοτέρων επενδύσεων της εταιρείας, αναφέροντας τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτές.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου του 2003, επεσήμανε ότι ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 9,86% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, αύξηση που οφείλεται στις δραστηριότητες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 18%, ενώ ο τομέας της μεταφόρτωσης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 27,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή