ΕΚΤΟΣ TABLEAU

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάλι καλά που έχουν προβλεφθεί και μερικές στάσεις στην προεκλογική διαδρομή, διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για χρηματιστηριακή άνοδο, αλλά για… βαλπούργεια νύχτα!

Με το μαλακό my friends! Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…

Να προλάβουν το πάρτυ και τίποτε καθυστερημένοι, να χωνέψει η αγορά τα μπουμ μπαμ, να διαχυθεί λίγο το ενδιαφέρον και στα παρακατιανά στρώματα, τα οποία έχετε αφήσει παραμελημένα στη γωνία!

Μην τα θέλουμε κι όλα, μονά ζυγά, δικά μας. Ανοδο 9,7% σημειώνει από τις αρχές του χρόνου ο Γενικός Δείκτης, ενώ από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2003 η άνοδος φθάνει το 69%!

Μεγάλες πιένες έχουν τελευταία τα stock options στη Σοφοκλέους.

Από τις 17 εγκρίσεις εισαγωγής νέων μετοχών που αποφάσισε χθες το δ.σ. του X.A., οι εννέα αφορούσαν stock options.

Αν και διεθνώς είναι στη δύση της καριέρας τους, και μάλιστα αναμένονται μέτρα για να σταματήσει μια και καλή αυτό το όργιο, στην Ελλάδα οι εισηγμένες εταιρείες συνεχίζουν τον χαβά τους!

Βέβαια, στη χώρα μας έχει μικρότερο χρόνο παρουσίας το φαινόμενο αυτό της έμμεσης σε είδος (σε μετοχές) αμοιβής των στελεχών.

Πού να είχαν την τύχη των στελεχών της CISCO, για παράδειγμα, που θησαυρίσανε την περίοδο των παχέων αγελάδων στη δεκαετία του ’90!

Εχω μια απορία: O Lagardere έχει καμιά σχέση με τη Societe Generale; Μετοχική εννοώ.

Αnna Riska και υιός Δαυίδ είναι οι στρατηγικοί επενδυτές που εισήλθαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Μουριάδης, στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Για την ακρίβεια στρατηγικός επενδυτής είναι η πρώτη, ενώ ο δεύτερος είναι μάλλον «εγγυητής» στο νέο σχήμα, μην τυχόν και υπάρξουν απρόοπτα, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται στους παλαιούς μετόχους της εισηγμένης εταιρείας…

Προς «αξιαγάπητο» (και ελπίζω σε ολίγες εβδομάδες τέως) υπουργό: «Των γυναικών τη φύση την κατέχω! Αβουλες είναι σ’ ό,τι εσύ ποθείς, κι ό,τι δεν θέλεις χωρίς μέτρο το ποθούν»…

Ο μεγάλος Σοφοκλής, πάντως, το έχει πει: «η βλακεία είναι κατ’ εξοχήν αδελφή της πονηρίας»!

Η ανάπτυξη θερμοηλεκτρικών σταθμών και η εκμετάλλευση λατομείων και αδρανών υλικών μπαίνουν στα σχέδια της ΤΕΡΝΑ.

Αποχαιρετιστήρια θα είναι -όπως όλα δείχνουν- η σημερινή δημόσια παρουσία του κ. Σταύρου Θωμαδάκη στην κοπή της πίτας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που θα γίνει το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή