O ΔΗΚΤΗΣ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίεργες και αμαρτωλές ιστορίες ενός διαγωνισμού

Πολυ περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην αγορά ενέργειας με τη βοήθεια του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, του γνωστού μας ΔΕΣΜΗΕ. Ενα εικοσιτετράωρο πριν από τη σημερινή τελική απόφαση για την κατακύρωση διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Ευ. Διαλυνά από το Δ.Σ. του ΔΕΣΜΗΕ και η αντικατάστασή του από τον καθηγητή της Νομικής κ. Γ. Δρόσο (σύμβουλο του A. Τσοχατζόπουλου). Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Διαλυνάς είχε διαφωνήσει με την ανάθεση του διαγωνισμού για την αγορά εφεδρείας ισχύος 120-160 MW στη Ζώνη 2 (Βοιωτία) στην εταιρεία TEPNA. H συμμετοχή του στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΕΣΜΗΕ ήταν βέβαιο, εάν συνυπολογιστούν και οι αρνητικοί ψήφοι των εκπροσώπων της ΔΕΗ και των εργαζομένων, ότι δεν θα οδηγούσε στην ποθητή απόφαση. Και κάτι ακόμη: Αληθεύουν οι πληροφορίες που φέρουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργο Αγραφιώτη (του πλέον έμπιστου του A. Τσοχατζόπουλου) να προειδοποιεί τον κ. Διαλυνά με απομάκρυνσή του από τον ΔΕΣΜΗΕ εάν δεν αλλάξει θέση; Αληθεύει επίσης ότι ο κ. Αγραφιώτης ανέλαβε να κάμψει τις αντιδράσεις της εταιρείας «Αθηνά», που επίσης διεκδικεί το έργο και, όπως έχει καταγγελθεί, αδίκως βρέθηκε εκτός διαγωνισμού;

Ο «εθελοντής» κ. Κομνηνός

Ο «αποστρατευθείς» από τη διοίκηση των επιχειρήσεων κ. Χρήστος Κομνηνός ασπάσθηκε χθες τον «εθελοντισμό» και συνετάχθη στην πανστρατιά της Γιάννας Αγγελοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το διοικητικό συμβούλιο της «Αθήνα 2004» αποφάσισε ότι ο κ. Κομνηνός -έως πρότινος διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» και επί σειράν ετών παλαιότερα διεθύνων σύμβουλος της «Τρία Εψιλον – Coca-Cola»- θα αναλάβει σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής ως εθελοντής. Μπορεί να πρόκειται πράγματι για μία εντελώς καλοπροαίρετη προσφορά. Μπορεί όμως και για μία προένταξη στις επιχειρήσεις του κ. Θόδ. Αγγελόπουλου, συζύγου της Γιάννας. Το διοικητικό συμβούλιο της «Αθήνα 2004» αποφάσισε επίσης να ανακηρύξει σε «αρχιστράτηγο» τον Μάρτον Σίμιτσεκ, ο οποίος θα αναλάβει πλέον και το οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Οι ουραγοί της Ευρώπης

Τι φταίει και είμαστε οι ουραγοί της Ευρώπης (και όχι μόνο των χωρών της E.E.) στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων; Απάντηση στο καυτό -για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας- θέμα των (απο)επενδύσεων, φιλοδοξεί να δώσει ειδική έρευνα που εκπόνησε το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το IOBE την επόμενη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Ζάππειο. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, Γεώργιος Ζανιάς, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και Κωνσταντίνος Μπακούρης, μέλος του Δ.Σ. της «Βιοχάλκο».

Και άλλο αρνητικό ρεκόρ

Ενα ακόμη αρνητικό ρεκόρ: H Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο κόστος χρήσης του Διαδικτύου, μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ. Επίσης, έχει και το χαμηλότερο ποσοστό διείσδυσης μεταξύ των μελών του Οργανισμού, δηλαδή παγκοσμίως. Και επιπλέον, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για φθηνό και γρήγορο Internet παραμένουν στα χαρτιά, αφού τα τιμολόγια για την παροχή υπηρεσιών DSL (προσφέρουν μόνιμη και ταχεία σύνδεση με το Διαδίκτυο) παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το θέμα που αφορά άμεσα την ανάπτυξη και την ένταξη των νέων στην κοινωνία έθεσε με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή