ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση προστασίας των επαγγελματικών μισθώσεων πέντε χρόνια

Την παράταση της προστασίας των επαγγελματικών μισθώσεων κατά πέντε χρόνια, με παράλληλη αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση εξώσεων για επαγγελματίες και εμπόρους που υπάγονται στη σχετική νομοθεσία, μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EEA). Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, κατά την κοπή της πίτας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Επίσης η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σ. Οικονομάκου γνωστοποίησε ότι προωθείται από τα συναρμόδια υπουργεία και την ΕΥΔΑΠ απόφαση για μείωση των τιμολογίων νερού που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί πρόσθετη (επικουρική) σύνταξη σε χιλιάδες επαγγελματίες που είναι μέλη του ΕΕΑ και που, ανεξάρτητα από το ΤΕΒΕ ή το Ταμείο Εμπόρων, μπορούν να αποκτήσουν πρόσθετη επικουρική παροχή. Οπως είπε η κ. Οικονομάκου, το Επιμελητήριο, μετά και σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, μπορεί να αξιοποιήσει για τα 139.000 μέλη του επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τους τον θεσμό των επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.