OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιάννος Παπαντωνίου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου με πλούσια εμπειρία στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων κατά την προ του 2001 περίοδο, μπορεί να «πιστωθεί» πλέον και την πώληση της Γενικής. H προεκλογική, βέβαια, περίοδος περιόρισε το μέγεθος του εγχειρήματος, που σε άλλες πιο ήρεμες πολιτικά εποχές θα κυριαρχούσε και δικαίως σε ένα βαθμό, αφού οδηγεί στην είσοδο ενός πολύ μεγάλου παίκτη της ευρωπαϊκής τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα. H είσοδος της Societe Generale είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια τραπεζική σκηνή. «Στρατηγός των ιδιωτικοποιήσεων» ο Γιάννος και από την καρέκλα του Πενταγώνου…

Χρ. Πολυζωγόπουλος

Η δημοσιότητα που πήρε το αίτημα της ΓΣΕΕ για το 35ωρο ήταν ανέλπιστη ακόμη και για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλο. Φυσικά, ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε κάτι καινούργιο επί του θέματος. Περιορίστηκε να ταχθεί υπέρ της σταδιακής μείωσης του χρόνου εργασίας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Ομως, αυτό που προκάλεσε το μεγάλο θόρυβο δεν είναι όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά όσα αναμένεται να πει λίαν προσεχώς ο κ. Γ. Παπανδρέου για το 35ωρο. Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται προσωρινά στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Παρότι η συναντηση θα είναι διερευνητική και θα ακολουθήσουν αρκετές μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, είναι προφανές ότι το 39ωρο δεν είναι μακριά.

Αντόνιο Φάτζιο

Με ετήσιες αποδοχές 743.070 δολαρίων είναι ο καλύτερα αμειβόμενος -υπερδιπλάσια εκείνων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τετραπλάσια της αμοιβής του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ- ανάμεσα στους ομολόγους του στην Ομάδα των Επτά και ο μόνος, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του εφ’ όρου ζωής. Θα παραμείνει όμως; Με αφορμή το σκάνδαλο της Parmalat, η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και μαζί και ο διοικητής της, Αντόνιο Φάτζιο, δέχονται έντονες επικρίσεις για την «αμέλειά» τους να προλάβουν εξελίξεις, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην αγορά των ομολογιακών δανείων. Οπως αναφέρεται, στη γειτονική χώρα έχει ήδη επιτευχθεί διακομματική συναίνεση για τη θέσπιση θητείας στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας, κάτι το οποίο ενδέχεται να ισχύσει στο εγγύς μέλλον, με επιπτώσεις και για τον νυν διοικητή. Οπως τονίζουν άλλωστε επικριτές του, «δεν μπορεί αυτός και ο Πάπας να έχουν το ίδιο προνόμιο…». Φυσικά, δεν αναφέρονται στο αλάθητο, αλλά στην εφ’ όρου ζωής θητεία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή