Μετεκλογικά η μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Μετεκλογικά η μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου παρέπεμψε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόσο το ζήτημα της μετοχοποίησης της ΕΥΔΑΠ όσο και τη νέα συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεών της σε έργα και επιχειρήσεις αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, η κ. Βάσω Παπανδρέου βρέθηκε χθες στο κτίριο διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι, ώστε να υπογραμμίσει τα έργα εκσυγχρονισμού και να… παραγνωρίσει τα προβλήματα.

Παρόντων του προέδρου της εταιρείας κ. Ε. Τζέλλα και των εργαζομένων, η κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επέκταση του δικτύου της επιχείρησης (σε δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής), επισημαίνοντας ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά μείωση των τιμολογίων, τουλάχιστον για τους οικιακούς χρήστες.

Αποφεύγοντας να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα διαχείρισης που αντιμετωπίζει η μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας (απόθεση λάσπης κ.λπ.), η κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «τρομερή βελτίωση στον Σαρωνικό», όταν λειτουργήσει και η δεύτερη φάση του έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο ανέρχεται σε 1,210 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, 107 εκατ. ευρώ αφορούν έργα στους ταμιευτήρες Εύηνο, Μόρνο κ.λπ., 90 εκατομμύρια τα υδραγωγεία μεταφοράς νερού, 245 εκατομμύρια τα έργα αναβάθμισης του δικτύου και των μονάδων επεξεργασίας, 347 εκατομμύρια διατίθενται για έργα αποχέτευσης ενώ άλλα 375 εκατομμύρια είναι ο προϋπολογισμός του έργου στην Ψυττάλεια.

Επίσης, η ΕΥΔΑΠ θα διαθέσει 35 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων που θα εκμεταλλεύονται το βιοαέριο της Ψυττάλειας και τον Μόρνο, ενώ 20 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται το κόστος βελτίωσης των μηχανισμών παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Πλην των «παραδοσιακών» δραστηριοτήτων, η εταιρεία συμμετέχει κατά 35% στη νέα «Εταιρεία Αερίου Βορείων Προαστίων Α.Ε.» ενώ σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία ύδρευσης VEOLIA (Vivendi) προεπελέγη στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης της κομητείας της Κωστάντζα στη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή