H ΕΛΙΝΟΪΛ οδεύει στη Σοφοκλέους

H ΕΛΙΝΟΪΛ οδεύει στη Σοφοκλέους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών εισέρχεται η ΕΛΙΝΟΪΛ. H εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση 2.360.000 νέων μετοχών, τις οποίες θα διαθέσει στο ευρύ επενδυτικό κοινό. H δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου και κύριος ανάδοχος της έκδοσης είναι η Εθνική Τράπεζα.

Η ΕΛΙΝΟΪΛ δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αγορά με το εμπορικό σήμα ελίν, διαθέτοντας ισχυρή παρουσία στον χώρο του δικτύου λιανικής, με περισσότερα από 400 πρατήρια υγρών καυσίμων, σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα κατέχει σημαντική θέση στην αγορά υγρών και στερεών βιομηχανικών καυσίμων.

Την τριετία 2000-2002 οι επενδύσεις της εταιρείας ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ ενώ στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 44%. Στη χρήση του 2002 τα κέρδη παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 16,4% και ανήλθαν στα 3,43 εκατ. ευρώ ενώ ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 253,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,1%. Για τη χρήση του 2003 αναμένεται αύξηση πωλήσεων της τάξης του 11% ενώ τα κέρδη αναμένεται να ενισχυθούν σε ποσοστό 14,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή