Συμμετέχει σε δύο έργα η «Μάρακ»

Συμμετέχει σε δύο έργα η «Μάρακ»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο έργο με τίτλο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ συμμετέχει η ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, επιχορηγούμενη με το ποσό των 500.000 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα VRES, το οποίο περιλαμβάνει καινοτομικές υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης. Στόχοι του πρώτου έργου είναι η αξιόπιστη και αποτελεσματική ανίχνευση πυρκαγιών, η ανάπτυξη προσωμοιωτή δασικών πυρκαγιών, η εκτίμηση επικινδυνότητας κατά την ανεξέλεγκτη εκκένωση πληθυσμού σε περίπτωση κρίσεων, η ανάπτυξη βάσης δεδομένων περιστατικών πυρκαγιών.

Η ΜΑΡΑΚ πρόκειται να αναπτύξει και να εγκαταστήσει μικρούς ημιαναλώσιμους αισθητήρες οι οποίοι με τη λογική των «αυτόνομων αυτοοργανούμενων δικτύων» θα μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα σε δάση και με ασφαλή τρόπο, να βοηθούν στην περιγραφή της εξέλιξης των πυρκαγιών. Με την εκτέλεση του δεύτερου έργου επιτυγχάνεται η ανάπτυξη ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας για την εξομοίωση του δυναμικού περιβάλλοντος της κλινικής πρακτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή