Οι δύο πρώτες επενδύσεις του ΑΚΕΣ Capital Connect Venture Partners

Οι δύο πρώτες επενδύσεις του ΑΚΕΣ Capital Connect Venture Partners

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) Capital Connect Venture Part-ners, υλοποίησε τις πρώτες επενδύσεις του μέσω έκδοσης δύο ομολογιακών μετατρέψιμων δανείων ύψους ενός εκατομμυρίου το καθένα, στις εταιρείες Advice Α.Ε. ανάπτυξης λογισμικού και Micrel Ιατρικά Μηχανήματα Α.Ε.

Το ΑΚΕΣ Capital Connect Venture Partners (www.capi-talconnect.gr) είναι το πρώτο που συστήθηκε με βάση τον νόμο 2992/2002 και το πρώτο που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Με κεφάλαια 24 εκατομμύρια ευρώ από ξένους και Ελληνες θεσμικούς επενδυτές, στόχος του ΑΚΕΣ Capital Connect Venture Partners είναι να επενδύσει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της νέας οικονομίας και σε εταιρείες που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά τους σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών.

Η Advice, εταιρεία ανάπτυξης, ολοκλήρωσης και παροχής επιχειρησιακών λύσεων, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1993 στοχεύοντας στην παροχή ολοκληρωμένων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η εταιρεία εξειδικεύεται και προσφέρει λύσεις σε συγκεκριμένες κάθετες αγορές όπως αυτή του λιανικού εμπορίου (αγορά τροφίμων, super markets, ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρονικά είδη και είδη τεχνολογίας), την αγορά χονδρικού εμπορίου και των διανομών (cash & carry, distri-bution) στις οποίες διαθέτει και επιχειρησιακή τεχνογνωσία. Η Advice κατέχει μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις επιχειρησιακού λογισμικού (ERP) στην ελληνική αγορά, με περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. Το «advi-sor» ERP έχει αναπτυχθεί στη σύγχρονη «next technology» τεχνολογική πλατφόρμα, σχεδιασμένη και ανεπτυγμένη από την Advice. Η Advice έχει ήδη υλοποιήσει εγκαταστάσεις advisor στο Βέλγιο και στην Ιταλία, ενώ συνάπτει συμφωνίες και σε άλλες χώρες. Η Advice και η ITEL, θυγατρική της Advice, έχουν υλοποιήσει με επιτυχία μέχρι σήμερα πολλά ερευνητικά και εξειδικευμένα έργα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η Micrel ιδρύθηκε το 1980 και δραστηριοποιείται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας ιατρικών μηχανημάτων. Βασικό αντικείμενο των εργασιών της σήμερα είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή και διεθνής εμπορία ηλεκτρονικών φορητών αντλιών χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών. Στην ελληνική αγορά, η Micrel κατέχει ηγετική θέση καθώς είναι ο βασικός προμηθευτής φορητών αντλιών και αναλωσίμων υλικών των μεγαλύτερων κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών της χώρας. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Micrel συμμετέχει από το 2001 η Αλφα Α.Ε. Επενδυτικών Συμμετοχών (Alpha Ventures).

Από την ίδρυσή της, η Micrel είχε κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό, στηριζόμενη κυρίως σε δίκτυα τρίτων για την ανάπτυξη των πωλήσεών της. Το 2001 ελήφθη η στρατηγικής σημασίας απόφαση για την ανάπτυξη αυτόνομου διεθνούς δικτύου αντιπροσώπων για την προώθηση των προϊόντων της στην παγκόσμια αγορά. Η Micrel εξάγει σήμερα το 90% των προϊόντων της σε 30 χώρες, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Μέση και την Απω Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ενώ στο πλάνο εξάπλωσης των πωλήσεων του 2004 βρίσκονται και οι ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή