Πρόγραμμα κατά της κλοπής κινητών από τη Vodafone

Πρόγραμμα κατά της κλοπής κινητών από τη Vodafone

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υλοποίηση προγράμματος για τον περιορισμό του φαινομένου της κλοπής των κινητών τηλεφώνων ανέλαβε η Vodafone. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της εταιρείας για την παροχή της μέγιστης δυνατής ασφάλειας προς τον καταναλωτή. Συγκεκριμένα, η Vodafone προχώρησε στη δημιουργία και λειτουργία από 1/1/2004 μιας βάσης δεδομένων (Equipment Identity Register – EIR), όπου καταγράφεται ο κωδικός αριθμός (IMEI) κάθε κλεμμένης συσκευής κινητής τηλεφωνίας. H EIR συνδέεται με τα συστήματα του δικτύου της Vodafone, γεγονός που επιτρέπει τον έλεγχο της νομιμότητας κάθε κινητού τηλεφώνου τη στιγμή που πραγματοποιείται μια κλήση. Στην περίπτωση που ο αριθμός IMEI ενός κινητού υφίσταται στη βάση EIR, το δίκτυο ενεργοποιεί αυτόματα ένα μηχανισμό που απαγορεύει την πραγματοποίηση οποιασδήποτε κλήσης από τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η δημιουργία της βάσης EIR από τη Vodafone στην Ελλάδα αποτελεί τη συνέχεια της σχετικής πρωτοβουλίας, την οποία έχει αναλάβει η μητρική εταιρεία Vodafone Group, σύμφωνα με την οποία ενθαρρύνεται η συμμετοχή των θυγατρικών της στις αντίστοιχες EIR των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται. Ηδη σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία το σύνολο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται εκεί έχει προχωρήσει στη δημιουργία εθνικών EIR προκειμένου να επιτύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην πάταξη της απάτης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ιρλανδία μέσα στους πρώτους έξι μήνες από την έναρξη λειτουργίας της βάσης EIR παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 20% στις κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Η βάση EIR της Vodafone συνδέεται με το κεντρικό σύστημα, που αποτελείται από τις αντίστοιχες άλλων χωρών (CEIR), κάνοντας τη λειτουργία της ακόμα πιο αποδοτική. Χάρη σ’ αυτήν τη συνεργασία, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί ένα κλεμμένο κινητό εκτός λειτουργίας ακόμα και εκτός της χώρας από την οποία έχει κλαπεί. Η βαρύτητα της συγκεκριμένης προσπάθειας ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την υποστήριξη που λαμβάνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών (GSM Association).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή