Αδυνατούν να κατανοήσουν και οι γνωρίζοντες

Αδυνατούν να κατανοήσουν και οι γνωρίζοντες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δυστοκία που παρατηρείται στην ανάθεση του «φιλέτου» του έργου «Σύζευξις» στην κοινοπραξία ΑC(θυγατρική του ομίλου Altec) – Αττικές Τηλεπικοινωνίες (μεγαλύτερος μέτοχος είναι η ΑΚΤΩΡ του ομίλου Μπόμπολα) δεν συνδέεται μόνο με τα ασφαλιστικά μέτρα και τις άλλες προσφυγές του OTE. H συγκεκριμένη κοινοπραξία έλαβε τη μεγαλύτερη τεχνική βαθμολογία στο υποέργο 1 του «Σύζευξις» που αφορά τη δικτύωση των υπουργείων και άλλων νευραλγικών δημοσίων φορέων ή κτιρίων της Αττικής (π.χ. Μέγαρο Μαξίμου).

Οι γνωρίζοντες αδυνατούν να κατανοήσουν πως η ΑCυπερέχει στην τεχνική αξιολόγηση όταν προσφέρει δίκτυο με έναν και μοναδικό κόμβο συγκέντρωσης της κίνησης και επομένως ευάλωτο σε αστοχίες, βλάβες, κακόβουλη επίθεση, έναντι δικτύου με πολλαπλούς κόμβους που προσφέρουν ο OTE και η FORTHnet. Με το δίκτυο των δύο τελευταίων «επιτυγχάνεται βέλτιστη κατανομή του φορτίου της κίνησης και εξασφαλίζεται πλήρης εναλλακτική διόδευση σε περίπτωση δυσλειτουργίας ενός κόμβου».

Ομως η ΑCεπιφύλασσε και μια ακόμα «έκπληξη» σε όσους είχαν ενστάσεις για την τεχνική της προσφορά. Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών προέκυψε ότι η θυγατρική του ομίλου Altec «προσφέρει υπηρεσίες σε τιμές κάτω του κόστους που έχει εγκρίνει η EETT» και στην ουσία αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει ένα ήδη υποκοστολογημένο έργο με κίνδυνο να υποστεί σημαντικές ζημιές. Τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί η κοινοπραξία των κ. Αθανασούλη και Μπόμπολα θέλει να φτιάξει σχεδόν δωρέαν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο των δημοσίων υπηρεσιών; Οι κομματικοί δεσμοί είναι άραγε υπεράνω εξόδων;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή