Ο ΔΗΚΤΗΣ

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ξενοδοχεία η Αpivita

Την ευκαιρία που δίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την προώθηση προϊόντων που προβάλλουν την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη φυσική ομορφιά και τον κλασικό τρόπο ζωής, σπεύδει να αξιοποιήσει η γνωστή εταιρεία φυτικών καλλυντικών Αpivita.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα, τη σύναψη συνεργασίας με την εταιρεία «ΩΓΥΓΗΣ», η οποία δραστηριοποιείται στην προώθηση προϊόντων Guest Amenities, δηλαδή προσωπικής περιποίησης και φροντίδας στον ξενοδοχειακό τομέα.

Στόχος των δύο εταιρειών, είναι να προμηθεύσουν τα ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων Apivita, ειδικά σχεδιασμένων για τις ανάγκες των ξενοδοχείων.

Εκτός ασφαλειών η CΙC

Οι αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, ήταν τελικώς σε πλήρη εναρμόνιση με τις αντίστοιχες αποφάσεις που έχει λάβει το Financial Services Authority (FSA) της Μεγ.Βρετανίας στο θέμα της CIC. H εταιρεία με αμφίβολης νομιμότητας μετόχους και δραστηριότητα, ζητούσε την έγκριση αιτήματος σύστασης και λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα μας. H Επιτροπή απέρριψε ως όφειλε το σχετικό αίτημα, όχι μόνο γιατί η εν λόγω εταιρεία δεν είχε πλήρη φάκελο, αλλά γιατί σε γνώση της ήρθε ανακοίνωση του FSA, που ενημέρωνε τους ασφαλισμένους στη Μεγ.Βρετανία ότι η εταιρεία δεν έχει άδεια για την έκδοση ασφαλιστικών συμβολαίων, καλώντας τους να προσφύγουν στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους.

Οσο για το αίτημα των εταιρειών General Unioκαι Γενική Πίστη, να προχωρήσουν στη σύσταση εταιρείας Υγείας, αντιμετωπίστηκε με σχετική επιφύλαξη, καθώς ζητήθηκε η προσκόμιση περαιτέρω στοιχείων που να πιστοποιούν την ύπαρξη αντασφαλιστικών καλύψεων. Αντίθετα με απόφασή της η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα επέκτασης στον κλάδο οδικής βοήθειας και νομικής προστασίας που ζήτησε η ίδια εταιρεία Γενική Πίστη, όπως επίσης και αυτό της Omega για επέκταση της δραστηριότητάς της στους ίδιους κλάδους. Κατά την ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε τέλος και το θέμα της απορρόφησης του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εταιρείας AMYNA, συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη, από την Αγροτική Ασφαλιστική, που επίσης έλαβε με τη σειρά του την έγκριση της Επιτροπής.

Εν μέσω καταγγελιών…

Μόνο με σίριαλ μπορούν να συγκριθούν όσα συμβαίνουν στον διαγωνισμό για τον περιβάλλοντα χώρο στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια, προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ. H Διεύθυνση Ειδικών Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζεται να επιθυμεί διακαώς την ανάθεση του έργου σε φίλα προσκείμενο εργολάβο από τον Πειραιά, παρά την ομοβροντία προσφυγών που κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανατεθεί…

Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ ανακήρυξαν ανάδοχο τη Θεμιστόκλειος ATE, εν μέσω καταγγελιών από όλους σχεδόν τους υπόλοιπους διεκδικητές. Μάλιστα, η προϊσταμένη αρχή προχώρησε ακόμα και σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης που έλαβε το 5ο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κατέγραψε παρανομίες και συνεπώς δεν ενέκρινε τη νομιμότητα της σύμβασης με τη Θεμιστόκλειος ATE. Ούτε εμφανίζεται διατεθειμένη να σταματήσει τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή μη υπογραφής σύμβασης με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Οσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον διαγωνισμό για τον περιβάλλοντα χώρο στο «Σπίτι της Αρσης Βαρών» δεν κολακεύουν τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του ΠΕΧΩΔΕ κ. Στ. Καμπέλη, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει τα γεγονότα.

«Μητέρα»: εισαγωγή στο Χ.Α.

Λίγο πριν από την εισαγωγή του στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου βρίσκεται το «Μητέρα», το οποίο προωθεί πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα που θα υπερβαίνει τα 11 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, σχεδιάζει την επέκτασή του στον παθολογικό τομέα, την ίδρυση Ειδικού Κέντρου Μαστού και την ανανέωση και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού. H παιδιατρική κλινική, νέα δραστηριότητα, έχει 108 κλίνες και απαίτησε τη δαπάνη 2 εκατ. ευρώ. H ίδρυση Γενικής Κλινικής, που θα έχει 353 κλίνες, θα αποτελέσει επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ και οι δύο νέες μονάδες θα στεγαστούν σε ιδιόκτητα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στο «Μητέρα». H δημιουργία Ειδικού Κέντρου Μαστού θα αποτελέσει επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ. H ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού θα απαιτήσει τη δαπάνη 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στη βελτίωση των συστημάτων του μαιευτηρίου και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Νέο ταχύπλοο η ΗFD

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη ναυπήγηση ενός ακόμη ταχύπλοου σκάφους, τύπου Hihgspeed, βρίσκεται η εταιρεία Hellas Flying Doplhins (HFD), όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Ζαχαριουδάκης στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας. H δρομολόγηση του νέου σκάφους προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2005 και από τα στελέχη της HFD εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη θετική πορεία της εταιρείας, καθώς και τη θέση της στον ανταγωνισμό με τις άλλες εταιρείες, στο Αιγαίο. H HFD με το νέο ταχύπλοο σκάφος θα διαθέτει έναν ισχυρότατο και νέο ηλικιακά στόλο ταχύπλοων επιβατηγών – οχηματαγωγών, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο της ταχύπλοης ακτοπλοΐας, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Ευρώπη.Η HFD, σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Ζαχαριουδάκη, διαπραγματεύεται την κατασκευή του νέου ταχύπλοου σκάφους της με τα ναυπηγεία Austral, FBM-Babcock και Fjellstrand.

H αλήθεια για τη Strabag

Μέσα στο χαμό των δεκάδων προσφορών με κοινό γραφικό χαρακτήρα, στο έργο της παράκαμψης Βόλου, «την πλήρωσε» και η Strabag. Στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην «K» αναφερόταν ότι η προσφορά της πολυεθνικής εταιρείας είχε γραφτεί από τον ίδιο που έγραψε την προσφορά της «Χρ. Κωνσταντινίδης». Από μια δεύτερη ανάγνωση δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Το γράφουμε για αποκατάσταση της αλήθειας. Χρειάζεται, πάντως, σύνεση απ’ όσους χρησιμοποιούν πτυχία ξένων ομίλων για την ανάδειξη αναδόχων μέσω του μαθηματικού τύπου. Ας ρωτήσουν τι συνέβη στην περίπτωση της Impregilo…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή