«Ιλυδα»: η δημόσια εγγραφή με εύρος τιμής 3,50 – 4,00 ευρώ ανά μετοχή

«Ιλυδα»: η δημόσια εγγραφή με εύρος τιμής 3,50 – 4,00 ευρώ ανά μετοχή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εύρος τιμών 3,50-4,00 ευρώ ανά μετοχή θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή της εταιρείας Ιλυδα Α.Ε. Συστήματα Πληροφορικής, που ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. Η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών θα προκύψει μέσω της διαδικασίας υποβολής προσφορών (book building) από θεσμικούς επενδυτές και θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Με βάση το εύρος τιμών, το Ρ/Ε της μετοχής υπολογίζεται σε 16,6-18,9 με βάση τα δημοσιευμένα κέρδη της οικονομικής χρήσης του 2002 και σε 13,6-15,6 με βάση την εκτίμηση κερδών για την οικονομική χρήση του 2003, που αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ).

Πιο αναλυτικά, τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας έχουν ως εξής:

Το 2002 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,36 εκατ. ευρώ (+21% έναντι του 2001) και τα κέρδη προ φόρων σε 846,10 χιλιάδες ευρώ (+36,4% έναντι του 2001).

Για το έτος 2003, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 31% και θα ανέλθει στα 4,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων κατά 21% σε 1,027 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το 2004, ο κύκλος εργασιών εκτιμάται να αυξηθεί στα 5,57 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων στα 1,35 εκατ. ευρώ.

Η Ιλυδα Α.Ε. έχει εγκαταστήσει πλειάδα πληροφοριακών συστημάτων ERP σε μεσαίες και μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και κατέχει υψηλό μερίδιο αγοράς στην κάθετη αγορά των φαρμακείων με το λογισμικό Dioscourides. Το πελατολόγιο της εταιρείας υπερβαίνει τις 2.850 επιχειρήσεις στους κλάδους της βιομηχανίας, του εμπορίου, των διανομών, της εξειδικευμένης λιανικής (όπως φαρμακεία), των τραπεζών καθώς και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του Χ.Α. πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 800.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών (762.000 θα διατεθούν μέσω της δημόσιας εγγραφής και οι υπόλοιπες 38.000 μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης). Κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η EFG TELESIS FINANCE ΑΕΠΕΥ και ειδικός διαπραγματευτής η EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν -μεταξύ 2,8 και 3,2 εκατ. ευρώ- θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, συνολικού ύψους 3,93 εκατ. ευρώ, και κυρίως για τη χρηματοδότηση των δύο εγκεκριμένων από τη ΓΓΕΤ (Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας) επενδυτικών σχεδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή