ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γραμμές Στρίντζη πώλησαν το οχηματαγωγό-επιβατηγό Blue Sky στη Flanmare Shipping

H ακτοπλοϊκή εταιρεία Γραμμές Στρίντζη ανακοίνωσε την πώληση του οχηματαγωγού-επιβατηγού Blue Sky στην εταιρεία Flanmare Shipping. H θυγατρική του ομίλου των Επιχειρήσεων Αττικής δεν γνωστοποίησε το τίμημα της πώλησης, ενώ προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι, θα παραδοθεί στην εξαγοράστρια εταιρεία τον προσεχή Μάρτιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Στρίντζης, η κίνηση της πώλησης του πλοίου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της.

Ικανοποιητική απόδοση κατέγραψε το μεταφορικό έργο του Blue Star 2 τον Δεκέμβριο του 2003, από και προς Πειραιά για Χανιά, καθώς ανήλθε σε 31.293 επιβάτες, 3.393 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 1.034 φορτηγά με κάλυψη μεριδίου αγοράς 50,75% στους επιβάτες, 42,16% στα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 27,17% στα φορτηγά.

Η Blue Star Ferries, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιά-Χανίων με ένα πλοίο, το Blue Star 2, το οποίο είναι υπερσύγχρονο νεότευκτο και ταχύτητας 28 μιλίων ανά ώρα, έναντι δύο επιβατηγών πλοίων και ενός φορτηγού πλοίου της ANEK (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΛΙΣΣΟΣ και ΑΕGΕΑGLΟRΥ).

Το Blue Star 2, όπως επισημαίνεται, πραγματοποίησε 56 δρομολόγια (45,90%) από και προς Πειραιά έναντι 66 δρομολογίων (56,10%) και των τριών πλοίων της ΑΝΕΚ.

Μετά τη δρομολόγηση του Blue Star 2 παρουσιάζεται αύξηση στη γραμμή Πειραιά-Χανίων και τον μήνα Δεκέμβριο 2003 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου (Δεκέμβριος 2002) στη διακίνηση επιβατών κατά 43,38%, Ι.Χ. οχημάτων κατά 41,50% και φορτηγών κατά 30,89%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή