ΟΛΠ: δωρεάν μία μετοχή στις 10 σε όσους διακράτησαν

ΟΛΠ: δωρεάν μία μετοχή στις 10 σε όσους διακράτησαν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα μετοχή δωρεάν για κάθε 10 μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που συμμετείχαν στη δημόσια εγγραφή, βάσει του κινήτρου διακράτησης για 6 μήνες που είχε χορηγήσει το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, δικαιούχοι του κινήτρου θα είναι οι ιδιώτες (μη θεσμικοί) επενδυτές που απέκτησαν μετοχές κατά τη δημόσια εγγραφή, για τον αριθμό των μετοχών που διακράτησαν αδιαλείπτως μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν δωρεάν μία (1) μετοχή ανά δέκα (10) διακρατηθείσες, με ανώτατο όριο τις διακόσιες (200 μετοχές) ανά μέτοχο.

Στο ύψος των 149,4 εκατ. ευρώ προβλέπεται ότι θα φθάσουν τα έσοδα του ΟΛΠ το 2004 από 144,2 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για την παρελθούσα οικονομική χρήση. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Σωτήρης Θεοφάνης.

Ο κ. Θεοφάνης προέβλεψε ότι τα κέρδη προ φόρων θα φθάσουν το 2004 στο ποσόν των 31,4 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για το 2003, δηλαδή προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή