Ομιλος Πετζετάκις: κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ το 2004

Ομιλος Πετζετάκις: κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ το 2004

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μείωση των λειτουργικών δαπανών, η βελτίωση των ταμειακών ροών, η ανάκτηση του μεριδίου στην εγχώρια αγορά αλλά και η μείωση των δανεισμού, είναι οι βασικοί άξονες της στρατηγικής που εφήρμοσε στη διάρκεια του 2003 ο όμιλος Πετζετάκις, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η επίτευξη κερδών άνω των 8 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση.

Αυτό επεσήμανε η διοίκηση του ομίλου στη χθεσινή παρουσίασή του στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε και στην Imperial Plastech Inc. τον έλεγχο της οποίας απέκτησε πριν από λίγες ημέρες. Ετσι, για το 2004, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γ. Πετζετάκις, εξέφρασε την αισιοδοξία του, κάνοντας πρόβλεψη για ενοποιημένο κύκλο εργασιών 220 εκατ. ευρώ και κέρδών 8,5 εκατ. ευρώ Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο κ. Peter Perley, CEO της καναδικής εταιρείας Imperial Plastech Inc., η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχή εξυγίανση της Imperial Plastech και την πρόσφατη εξαγορά ποσοστού πλειοψηφίας από την Α. Γ. Πετζετάκις.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω αύξησης κεφαλαίου, η Πετζετάκις απέκτησε το 51% της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Γ. Πετζετάκις απέκτησε το 37,95% των μετοχών της, έναντι συνολικού τιμήματος 2 εκατ. δολαρίων Καναδά. H συγκεκριμένη εταιρεία, λόγω οικονομικών προβλημάτων βρισκόταν από πέρυσι εκτός χρηματιστηρίου, αλλά η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών. Τέλος, επισημάνθηκε ότι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής δραστηριότητας που θα έχει θετική συνεισφορά στον Ομιλο Πετζετάκι που επωφελείται από την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στον Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή