Οι νέες τεχνολογίες στις επιχειρήσεις ένδυσης

Οι νέες τεχνολογίες στις επιχειρήσεις ένδυσης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου παραγωγής ενδύματος στην Ελλάδα, πρόσφατα διοργανώθηκε συνέδριο με θέμα τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στις σύγχρονες παραγωγικές επιχειρήσεις ένδυσης. Τη διοργάνωση του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, και είχε κεντρικό θέμα «3d Scanning and Virtual Try-OSystems» επιμελήθηκε το Ινστιτούτο Σωματομετρίας. Οπως αναφέρθηκε στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι υπηρεσίες που παρέχονται από εφαρμογές νέων τεχνολογιών έχουν κύριο στόχο την αυτοματοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών από τον σχεδιασμό μέχρι τη διανομή, ενώ από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις οι οποιες υιοθετούν τις νέες πρακτικές αποκτούν δυναμικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο διεθνές τοπίο της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων, οι τεχνολογίες αυτές αφορούν την χρήση Τρισδιάστατων σαρωτών Σώματος και τεχνολογιών Εικονικής Προσομοίωσης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Eurasia-Tex (Strengthening ASIAN-EUROPEApartnership and co-operatiothrough enabling technologies for the Textile & Clothing sector), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το Πρόγραμμα Asia IT&C. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα αναγνωρίστηκε η ανάγκη λήψης σειράς μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας σε κοινοτικό επίπεδο, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την E.E. να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου ολόκληρος ο κλάδος να προετοιμασθεί κατάλληλα εν όψει τη διεύρυνσης της E.E., καθώς και της κατάργησης των ποσοστώσεων στις εισαγωγές από τρίτες χώρες από το 2005. Μαίρη Λεμπέση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή