Υστατες προσπάθειες της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής»

Υστατες προσπάθειες της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις τράπεζες να εμφανίζονται ανένδοτες και τις αιτήσεις πτώχευσης να βρίσκονται προ των πυλών, η διοίκηση της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής» καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της τεχνικής εταιρείας. Την ίδια στιγμή, η μετοχή συνεχίζει να κατρακυλά, με τεράστιους όγκους συναλλαγών, και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος «μαζεύει» μετοχές της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής» το τελευταίο τριήμερο. H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε από τα 0,8 ευρώ στις αρχές της εβδομάδας σε 0,46 ευρώ χθες, αλλά ο όγκος συναλλαγών εκτοξεύθηκε στα ύψη (περί τα τρία εκατομμύρια μετοχές διακινήθηκαν συνολικά την Τετάρτη και την Πέμπτη).

Στα χρηματιστηριακά γραφεία κυκλοφόρησαν, μάλιστα, πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από το «μάζεμα» βρίσκεται ένας εκ των ισχυρότερων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας. Από το ρεπορτάζ της «K» προκύπτει, πάντως, ότι ουδείς εκ των ισχυρών ομίλων ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην «Ευρωπαϊκή Τεχνική», όπως τουλάχιστον δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Αρκετοί, όμως, ενδιαφέρθηκαν για να αναλάβουν, υπό όρους και προϋποθέσεις, να εκτελέσουν το σημαντικό ολυμπιακό έργο που κατασκευάζει η «Ευρωπαϊκή Τεχνική» (ένα από τα δύο τμήματα της Μαραθώνιας Διαδρομής). Βεβαίως, κάτι τέτοιο θα συμβεί στην περίπτωση που η εταιρεία δηλώσει ότι δεν μπορεί πλέον να το κατασκευάσει. Επειδή τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του έργου καθίστανται ασφυκτικά, στο ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν ήδη συζητήσει με εταιρείες που προτίθενται να το αναλάβουν.

Η διοίκηση της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής» εκτιμά κατά πληροφορίες ότι μοναδική λύση είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται δύσκολη, με δεδομένες τις υψηλές υποχρεώσεις της τεχνικής εταιρείας.

Οσο για τις πληροφορίες με βάση τις οποίες ορισμένοι ισχυροί κατασκευαστές θα επιχειρήσουν να εξαγοράσουν ημι-προβληματικούς εργολήπτες, οι μηχανικοί υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι μεγάλοι δεν έχουν κανένα λόγο να «μαζέψουν» πτυχία, όταν έχουν ήδη «γευθεί» το κόστος από την πρόσφατη διαδικασία συγχωνεύσεων.

Μηδαμινό ανεκτέλεστο

Εξάλλου, όλες οι εισηγμένες τεχνικές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, διαθέτουν μηδαμινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο, μεγάλες εκκρεμότητες με τις τράπεζες και απαξιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μοναδικός λόγος για τον οποίο θα αγοράσει κάποιος μία από τις «προβληματικές» κατασκευαστικές του X.A. είναι για να την αξιοποιήσει ως «όχημα» εισαγωγής άλλης επιχείρησης, δηλώνουν οι μηχανικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή