Με άλλον «αέρα» πετάει η Aegean Airlines

Με άλλον «αέρα» πετάει η Aegean Airlines

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από τέσσερις τουλάχιστον ζημιογόνες χρήσεις και μετά την επιμονή των μετόχων της που τη χρηματοδότησαν αδρά μέχρις ότου ορθοποδήσει, η AegeaAirlines γυρίζει σελίδα περνώντας σε οριακή, έστω, κερδοφορία, διεκδικώντας όμως παράλληλα ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αεροπορικής επιβατικής κίνησης.

Χθες η AegeaAirlines ανακοίνωσε ότι κατά το 2003 πραγματοποίησε τζίρο ύψους 223 εκατ. ευρώ και κέρδη 5 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας (κατά 18%) τον αριθμό των επιβατών που την προτίμησαν σε σχέση με το 2002.

H εταιρεία κατά την περασμένη χρονιά μετέφερε 2.854.000 επιβάτες, εκ των οποίων περισσότερο από 2 εκατ. διακινήθηκαν στο εσωτερικό, όπου η Αegeaεμφανίζεται να επιτυγχάνει τριπλάσια αύξηση (18%) στην κίνηση εσωτερικού από αυτήν που σημείωσε η αγορά βάσει των στοιχείων του ΔΑΑ (5,4%). Περίπου 800.000 επιβάτες προτίμησαν την Αegeaγια τους οκτώ προορισμούς του εξωτερικού (Ιταλία, Γερμανία, Σκόπια), στους οποίους από τον Μάιο θα προστεθεί και η Κύπρος.

Η AegeaAirlines αυτήν τη στιγμή καλύπτει και 14 προορισμούς στο εσωτερικό, κάτι που την έχει αναδείξει στον δεύτερο μεγαλύτερο πελάτη του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στον μεγαλύτερο χρήστη των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Από το 1999 έχει μεταφέρει συνολικά δώδεκα εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ύστερα από προσπάθειες ομογενοποίησης του στόλου της προγραμματίζει να τον αυξήσει σε 19 αεροσκάφη δύο τύπων.

Η εταιρεία με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, για μια ακόμη φορά, επισημαίνει ότι τα τέλη που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών δρουν ανασταλτικά για την ανάπτυξη και του αεροδρομίου και των αερομεταφορών. Ενδεικτικά αναφέρει ότι ενώ αυτήν την περίοδο η Αegeaπροσφέρει ναύλους εσωτερικού που ξεκινούν από τα 39 ευρώ, η επιβάρυνση των τελών του ΔΑΑ για τους αναχωρούντας επιβάτες αντιστοιχεί σε 23 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή