OTE: Ζητούν «δεδουλευμένα» χωρίς σύμβαση…

OTE: Ζητούν «δεδουλευμένα» χωρίς σύμβαση…

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν σας γράψω ότι στον OTE όλα υπολειτουργούν, δεν θα με πάρετε στα σοβαρά. Αν είστε από τους «απέξω» αυτό το έχετε, παντοιοτρόπως διαπιστώσει εδώ και καιρό. Αν είστε από τους «από μέσα» το βιώνετε επί χρόνια, με τις απορρυθμίσεις, τις απο(ανα)διοργανώσεις και τους… γιγαντισμούς. H αλήθεια είναι ότι η υπολειτουργία δεν έχει πλήξει όλες τις δραστηριότητες, καθώς στο παρασκήνιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη απόπειρες (κοινώς «ντου») για να κλείσουν επιλήψιμες συμβάσεις για τις οποίες επί ενάμιση χρόνο καταγράφονται σφοδρές αντιδράσεις αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Μάθαμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εθνικοί προμηθευτές μέσω μπαράζ επιστολών και παραστάσεων απαιτούν να πληρωθούν για δεδουλευμένα ενός έτους που έχουν μάλιστα τιμολογήσει, ασχέτως αν δεν έχει ακόμη υπογραφεί σχετική σύμβαση. Οι απαιτήσεις τους έχουν να κάνουν με την «παροχή τεχνικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων του OTE» και οι οποίες τιμολογούνται για μια διετία στα 100 εκατ. ευρώ!

Ιδιαίτερα διεκδικητικός λέγεται ότι είναι ο νεοφώτιστος διευθύνων σύμβουλος της Intracom κ. Γ. Δεληγιάννης, ο οποίος διεκδικεί έσοδα για την εταιρεία του, χωρίς να υπάρχει ακόμα σύμβαση!

Μια ολόκληρη υπηρεσιακή πυραμίδα του OTE αρνείται να συναινέσει στην εκχώρηση του τεχνικού έργου συντήρησης του δικτύου του οργανισμού στους εθνικούς προμηθευτές, όμως κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν σύμβαση άρον άρον.

Ποιος θα την υπογράψει άραγε μια τέτοια σύμβαση; Γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του OTE τι γίνεται στο παρασκήνιο με 100 εκατ. ευρώ, ή υπνώττει τον ύπνο του δικαίου; Γιατί δεν βγαίνουν δημοσίως, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα συνδικαλιστές να περιγράψουν τον τραγέλαφο με τον οποίον εκχωρείται άλλο ένα κομμάτι του OTE; Πάντως, το μόνο ενθαρρυντικό, είναι ότι κάποιοι υπηρεσιακοί του OTE παραμένουν ευθυτενείς και «άπιαστοι» και δεν πτοούνται ούτε από απειλές ούτε από… έξωθεν εντολές. H συνέχεια προσεχώς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή