Alfa Alfa Συμμετοχών: Μείωση υποχρεώσεων

Alfa Alfa Συμμετοχών: Μείωση υποχρεώσεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις, που δέχονται οι μετοχές του ομίλου Alfa Alfa Συμμετοχών οδήγησαν χθες τη διοίκηση σε δύο νέες ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημερώνονται οι χρηματιστηριακές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τη ρευστότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα. H διοίκηση της Alfa Alfa Συμμετοχών διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία περί προβλημάτων ρευστότητας και -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- έχει σημειωθεί «σημαντική μείωση των υποχρεώσεων» του ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές υποχρεώσεις της Alfa Alfa Συμμετοχών «περιορίστηκαν κατά 11% το 2002 και κατά 25% την προηγούμενη χρονιά».

Οσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται να προσεγγίσει τα 370 εκατ. ευρώ, πάντα με βάση την ανακοίνωση, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 18 εκατ. ευρώ. Στον κατασκευαστικό κλάδο, η θυγατρική ΑΛΤΕ διαθέτει, κατά τη διοίκηση του ομίλου, ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 300 εκατ. ευρώ και στη χρήση 2003 θα παρουσιάσει κέρδη 17 εκατ. ευρώ. Στον χώρο της ενέργειας, «ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alfa Alfa Energy, κατά το 2003 αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, σε ενοποιημένη βάση, προβλέπεται να αγγίξουν τα 7,5 εκατ. ευρώ».

Οι πιέσεις των μετοχών του ομίλου συνδέονται με τη γενικότερη φημολογία των ημερών για προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει σειρά τεχνικών εταιρειών. Χθες, συνεχίστηκε η πτωτική πορεία στη μετοχή της Ευρωπαϊκής Τεχνικής, η οποία βρίσκεται πλέον σε καθεστώς επιτήρησης. H διοίκηση της τελευταίας υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει κατατεθεί αίτηση για ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 1892 περί πτωχεύσεως. Κάτι τέτοιο θεωρείται μονόδρομος καθώς σύντομα λήγει η προθεσμία των πιστωτών, ενώ οι τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση της τεχνικής εταιρείας. H διοίκηση του ομίλου ελπίζει ότι θα βρεθεί άμεσα επενδυτής, ο οποίος και θα αναλάβει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις έναντι του προσωπικού, των συνεργατών και άλλων πιστωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή