O ΔΗΚΤΗΣ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ημιτελή εγκαίνια, ο Σημίτης και τα 100 δισ.

Ο K. Σημίτης περιόρισε τον εαυτό του στον ρόλο ενός «εγκαινιάρχη», ο οποίος μετακινείται δεξιά και αριστερά, κόβοντας κορδέλες για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με αφορμή ότι ανέβαλε -λόγω καιρού- τη σημερινή τελετή εγκαινίων της μονάδας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Φλώρινα, θα του συνιστούσαμε μήπως στην προκειμένη περίπτωση αποφασίσει την οριστική αναβολή των εγκαινίων! Διότι, μνήμη είναι αυτή, και παρά τον αποκλεισμό των συντακτών των ενεργειακού ρεπορτάζ από τα εγκαίνια (με προσωπική εντολή Σημίτη, όπως λένε στο αρμόδιο υπουργείο) όλο και κάποιος θα θυμηθεί ότι το έργο ανατέθηκε το 1999 υπερκοστολογημένο κατά 100 δισ. δρχ. Και όλο και κάποιος θα θυμήσει τον σάλο που είχε προκληθεί και τις καταγγελίες στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Τώρα, γι’ αυτούς που λένε τι εγκαίνια θα γίνουν εκεί, αφού το φράγμα της Παπαδιάς για την υδροδότηση της μονάδας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, πολύ μεμψίμοιρους τους βρίσκω. Το πρώτο ή το τελευταίο έργο είναι που εγκαινιάζει ο Σημίτης ημιτελές;

Οργή κατά του κ. Καραβίτη

Τις χειρότερες ημέρες του κομματισμού, και ό,τι αυτό συνεπάγεται σε διώξεις στη δημόσια διοίκηση, αναβιώνει ο «πιο αμφιλεγόμενος γενικός γραμματέας» της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας N. Καραβίτης. Προχθές, μία ημέρα πριν από τη διάλυση της Βουλής, προχώρησε σε μετακινήσεις διευθυντών και τοποθετήσεις νέων με τα… γνωστά κριτήρια. Στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία η αναστάτωση που έχει, στο μεταξύ, προκληθεί είναι πολύ μεγάλη. O σύλλογος των υπαλλήλων της Στατιστικής κατήγγειλε την πρακτική των διώξεων που σχεδίασε ο κ. Καραβίτης και τον κατηγόρησε για εκδικητική συμπεριφορά (που δεν συνάδει με τη θέση του) εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι για να προστατέψουν το κύρος της Στατιστικής Υπηρεσίας. O κ. Καραβίτης έχει βρεθεί, ως γνωστόν, πολλές φορές «στη σέντρα» για τα στοιχεία που παρουσίαζε ή απέκρυπτε -ακόμη και απέναντι στην E.E.- για την οικονομία, την ανεργία κ.λπ., αλλά πάντα τον «κάλυπτε» με τις πολιτικές του πλάτες ο υπουργός Οικονομίας N. Χριστοδουλάκη.

Η συνέλευση της Ενωσης

Την ίδια ημερομηνία με αυτή της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, που κατ’ εξαίρεση φέτος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών(!), επέλεξε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών να πραγματοποιήσει τη δική της ετήσια γενική συνέλευση. H επιλογή της ημερομηνίας ανταποκρίνεται στον ετήσιο προγραμματισμό και οι πολιτικές εξελίξεις δεν αποτέλεσαν επιχείρημα μετάθεσης ή επίσπευσης της διαδικασίας, όπως έγινε στην περίπτωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Παρά το ρευστό πολιτικό σκηνικό, επίσης, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών επέλεξε να ακολουθήσει την παράδοση, δίνοντας τον καθιερωμένο πανηγυρικό χαρακτήρα στη διαδικασία. Ετσι, το παρών θα δώσουν ο N. Χριστοδουλάκης, ο A. Τσοχατζόπουλος και ο K. Κουλούρης από την κυβέρνηση, ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση οι βουλευτές Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου και A. Νάκος. Το κρίσιμο ερώτημα, πάντως, που απασχολεί την ασφαλιστική αγορά (ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας Ανεξάρτητης Αρχής για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις;) δεν πρόκειται να βρει απάντηση έως τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή