ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλουτίζεται η αγορά παραγώγων με νέα προϊόντα

Τη Δευτέρα κάνουν το ντεμπούτο τους τρία νέα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) επί μετοχών. Τα νέα ΣΜΕ θα αναφέρονται στις μετοχές της EFG Eurobank – Ergasias, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ. Το περιθώριο ασφάλισης έχει καθοριστεί στο 14% για τα ΣΜΕ της Eurobank και στο 12% για τα ΣΜΕ στον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ.

Επιπλέον το Χ.Α. αποφάσισε την αναπροσαρμογή του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και των χαρακτηριστικών των ΣΜΕ και των δικαιωμάτων που διαπραγματεύονται επί του δείκτη.

Ετσι από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2004 το επίπεδο τιμών στο οποίο θα διαπραγματεύεται ο δείκτης FTSE/ASE Mid 40 θα είναι το δεκαπλάσιο της τρέχουσας τιμής του.

Ταυτόχρονα, από την ίδια ημερομηνία, τα χαρακτηριστικά των ΣΜΕ και δικαιωμάτων επί του δείκτη θα αναπροσαρμοστούν ως εξής:

α) Το μέγεθος του συμβολαίου (Contract Size) για τα ΣΜΕ και δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 θα υποδεκαπλασιαστεί σε σχέση με την τρέχουσα τιμή και θα είναι ισούται με 5 ευρώ ανά μονάδα δείκτη.

β) Οι αντίστοιχες τιμές άσκησης (Strike Prices) για τα δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE Mid 40 θα δεκαπλασιαστούν, ακολουθώντας τη μεταβολή της τιμής του δείκτη.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς παραγώγων οι παραπάνω μεταβολές πραγματοποιούνται για να διευκολυνθεί η χρήση στρατηγικών σε ΣΜΕ και δικαιώματα επί των δεικτών FTSE/ASE-20 και FTSE/ASE Μid 40 διατηρώντας κοινό βήμα μεταβολή τιμής (tick size) για τα προϊόντα στους 2 δείκτες.

Σημειώνεται ότι οι μεταβολές που θα ισχύσουν από την προσεχή Τετάρτη δεν επηρεάζουν καθόλου τη χρηματιστηριακή αξία των θέσεων των επενδυτών σε ΣΜΕ και δικαιώματα επί του δείκτη FTSE/ASE-Mid 40.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή