ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηχηρά ονόματα στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής

Μεγάλα ονόματα του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών θα βρεθεί το Μάιο στην Αθήνα για το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής – WCIT 2004, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαπρεπείς ακαδημαϊκοί γνωστών πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, αλλά και προσωπικότητες που με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν το μέλλον της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών – θα συνεδριάσουν στη χώρα μας και θα δώσουν το στίγμα των παγκόσμιων εξελίξεων στις τεχνολογίες αιχμής.

Είναι η πρώτη φορά, που τόσες πολλές σημαντικές προσωπικότητες από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα έρχονται στην Αθήνα σε επίπεδο CEO’s, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης προετοιμάζονται για πλήρη κάλυψη του Συνεδρίου. Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους συγκαταλέγονται:

– Andy Green, διευθύνων σύμβουλος της Global Services British Telecom.

– Michel Fromont, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NEC Computers International.

– Adriav. Hammerstein, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fujitsu-Siemens Computers.

– Henning Kagermann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAP.

– Howard S. Charney, αντιπρόεδρος της Cisco.

– Sanjay Kumar, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Computer Associates.

– Keiji Tachikawa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NTT DoCoMo Inc.

– Sunil Mittal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών BHARTI.

– Patrick T. Gallagher, διευθύνων σύμβουλος της Flag Telecom Group.

– Risto Siilasmaa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F-Secure Corporation.

– Mitch Lazar, αντιπρόεδρος ασύρματων και νέων τεχνολογιών του καναλιού TBS και της AOL.

– Robert Bishop, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SilicoGraphics Inc.

– Charles Phillips, πρόεδρος τομέα πωλήσεων, marketing και consulting της Oracle.

– Diego Visconti, διευθύνων σύμβουλος επικοινωνίας και τεχνολογιών του ομίλου Αccenture.

– Masaru Takabayashi, διευθυντής πληροφορικής της Honda Μotor.

Τους επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, και επιφανείς προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο όπως ο καθηγητής ηλεκτρονικής δημοκρατίας StephaColemaτου Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ο καθηγητής Nicholas Negroponte, ιδρυτής και πρόεδρος του MIT Media Lab.

Επιπλέον, σημαντικοί εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών όπως ο Jose Maria Figueres, πρώην πρόεδρος της Costa Rica και πρόεδρος του τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ICT Task Force), ο Carlos Alberto Primo Braga ανώτερος σύμβουλος του τμήματος διεθνούς εμπορίου της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Maria Livanos Cattaui, γενική γραμματέας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου θα συμμετάσχουν στις εργασίες του WCIT 2004. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και η συμμετοχή της Jody Westby, προέδρου της Επιτροπής Απορρήτων και Εγκληματικότητας στην Πληροφορική του Αμερικανικού Συνδέσμου Δικηγόρων.