OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίμων Κουλούρης

Ελλείψει θεμάτων που θα μπορούσαν να επαναφέρουν τον υφυπουργό Ανάπτυξης στην επικαιρότητα, μιας και τα θέματα των τιμών έχουν μπει στον πάγο, ο Κίμων Κουλούρης ανέσυρε από την αρμάδα των αρμοδιοτήτων του τον ασφαλιστικό κλάδο. Το δημόσιο κάλεσμα που απήθυνε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της EAEE σε επτά εταιρείες να βάλουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, όταν ο ίδιος ο υπουργός έχει υπογράψει τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας για την προηγούμενη χρήση, πιστοποιώντας την οικονομική τους ευρωστία, δεν έφερε μόνο σε δύσκολη θέση τους εκπροσώπους του κλάδου. Πρωτίστως σε αμήχανη θέση έφερε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης ασφαλιστικών εταιρειών που υπέγραψαν τα σχετικά πιστοποιητικά και ματαίως προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν το κίνητρο που εξώθησε σε μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αν μάλιστα το κίνητρο ήταν η ανάγκη του υπουργού για δημοσιότητα, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον το αντίθετο από το επιδιωκόμενο, αφού οι πολίτες δεν είναι μόνο ψηφοφόροι, αλλά είναι και ασφαλισμένοι.

Δημ. Δασκαλόπουλος

Οσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Δασκαλόπουλο, πρόεδρο του ομίλου ΔΕΛΤΑ, μάλλον δεν εξεπλάγησαν από την αποφασή του να παραχωρήσει το management της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών σε ένα ξένο μάνατζερ, τον κ. JustiJenk. Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια βασική του επιδίωξη είναι ο όμιλος να λάβει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστικός. O κ. Δασκαλόπουλος εκτιμά πως οι μεγάλες ανταγωνιστικές ελληνικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να κινούνται με ελληνικό ορίζοντα αλλά πρέπει να σηκώσουν το βλέμμα τους και να αντικρίσουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Τζεφ Σκίλινγκ

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε ο άνθρωπος ο οποίος είχε συμβάλει στο να μεταμορφωθεί η Εnroσε κολοσσό εμπορίας ενέργειας. Σήμερα, κατηγορείται ως ένας εκ των εγκεφάλων της τρομακτικής λογιστικής απάτης, η οποία οδήγησε τον όμιλο στην πτώχευση. O Τζεφ Σκίλινγκ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Enron, κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων και φέρεται ότι είχε συμμετάσχει σε μαζική συνωμοσία για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η εταιρεία αναπτυσσόταν και είχε απεριόριστες δυνατότητες, εξαπατώντας μετόχους, αναλυτές και κρατικούς λειτουργούς. O κ. Σκίλινγκ παραδόθηκε στις αρχές, διακήρυξε την αθωότητά του και αφέθηκε ελέυθερος με εγγύηση. Τίποτε ακόμα δεν έχει τελειώσει, πάντως, όσο κι αν οι συνήγοροί του διατείνονται ότι ο πελάτης τους απλώς χρησιμοποιήθηκε από τους κυρίως υπευθύνους ως «αποδιοπομπαίος τράγος». Γιατί, όμως, τον Αύγουστο του 2001 έσπευσε να παραιτηθεί λιγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο και έχοντας συμπληρώσει μόλις έξι μήνες ως επικεφαλής της Enron;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή