Φορτώνουν με δώρα τις πιστωτικές κάρτες

Φορτώνουν με δώρα τις πιστωτικές κάρτες

13' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι τα καταναλωτικά δάνεια ήρθαν να μονοπωλήσουν τη ζήτηση στην καταναλωτική πίστη μετά την απελευθέρωση της σχετικής αγοράς τον περασμένο Ιούλιο, οι πιστωτικές κάρτες, που βρέθηκαν στο παρελθόν πολύ συχνά στο επίκεντρο της κριτικής για το ύψος της τιμολόγησής τους, συνεχίζουν να αναπτύσσονται δυναμικά. Με όχημα τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου από άλλες πιστωτικές κάρτες, οι τράπεζες συντηρούν ζωντανή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την αγορά του πλαστικού χρήματος και όπως προκύπτει από την καταγραφή των δυνατοτήτων που προσφέρουν, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους δύσκολα θα μπορούσαν να υποσκελίσουν τη ζήτηση. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία ο ρυθμός ανάπτυξης σε ετήσια βάση κινείται σταθερά στο 25% και τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών υπερβαίνουν πλέον τα 6,2 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν είναι πλέον και το χαμηλό επίπεδο τιμολόγησης, αφού τα επιτόκια για τη μεταφορά υπολοίπου διαμορφώνονται από μηδενικά επίπεδα για περιορισμένη διάρκεια και φθάνουν μέχρι και το 4,9% για δύο χρόνια. H ελκυστικότητα του πλαστικού χρήματος δεν σταματά βεβαίως εδώ, αφού εκτός από τα προνομιακά επιτόκια, οι τράπεζες εξαντλούν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό μέσα από παροχές, όπως η δωρεάν συνδρομή για ένα ή περισσότερα χρόνια, αλλά και πλήθος άλλων προσφορών, που δύσκολα μπορούν να αγνοηθούν. Ετσι, το χαμηλό κόστος και οι ελκυστικοί όροι χορήγησης δεν είναι τα μοναδικά προνόμια που μπορούν να απολαύσουν οι χρήστες του πλαστικού χρήματος, αφού η πολιτική των τραπεζών επιστρατεύει προσφορές, όπως bonus και δώρα για την επιβράβευση των καλών πελατών, κλιμακωτά επιτόκια για όσους χρησιμοποιούν την κάρτα στις καθημερινές τους συναλλαγές, επιστροφές αγορών, δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικά προγράμματα και υπηρεσίες, αλλά και ειδικές κληρώσεις, με δώρα από ταξίδια έως αυτοκίνητα.

Η «Οικονομική Καθημερινή» καταγράφει αναλυτικά τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπων πιστωτικών καρτών, προσδοκώντας να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τράπεζας τόσο σε επίπεδο προσφορών της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά και συνολικότερα της αγοράς των πιστωτικών καρτών στη χώρα μας, που δείχνει να περνάει σε φάση ωρίμανσης και ορθολογικής τιμολόγησης. Από την καταγραφή αυτή προκύπτει ότι η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης δεν υποσκέλισε την αγορά του πλαστικού χρήματος. Αντιθέτως συνέβαλε στον εξορθολογισμό της και πλέον οι καταναλωτές έχουν για πρώτη ίσως φορά τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τις οφειλές τους σε μια κάρτα, αξιοποιώντας τα ευέλικτα προγράμματα των τραπεζών. Το μόνο που απαιτείται είναι μια συμπληρωμένη αίτηση μεταφοράς υπολοίπου, δύο αντίγραφα των τελευταίων λογαριασμών της πιστωτικής κάρτας από την οποία επιθυμείται να κάνετε τη μεταφορά, ένα αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής σας ταυτότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας. Από εκεί και πέρα, οι πόρτες όλων των τραπεζών είναι διάπλατα ανοιχτές…

Συγκριτικό τεστ πλεονεκτημάτων για τη μεταφορά υπολοίπου

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου της Εθνικής Τράπεζας παρέχει στον κάτοχο 4μηνη άτοκη περίοδο και η οφειλή που μεταφέρεται εμφανίζεται στον λογαριασμό της κάρτας που εκδίδεται 120 ημέρες αργότερα από την ημερομηνία μεταφοράς. Μετά την πάροδο της άτοκης περιόδου, η επιβάρυνση για κάτοχο είναι το αντίστοιχο συμβατικό επιτόκιο κάθε κάρτας της Εθνικής Τράπεζας, που διαφοροποιείται ανάλογα για το είδος της. Ετσι, το επιτόκιο για τις κλασικές κάρτες MasteCard και Visa διαμορφώνεται στο 15,3% για την Gold MasterCard στο 14,75% και για την Platinum MasterCard στο 11,75%. H έκδοση κάρτας επιβαρύνεται με ετήσια συνδρομή το ύψος της οποίας διαμορφώνεται στα 29,35 ευρώ για τις κλασικές κάρτες MasteCard και Visa, στα 46,95 ευρώ για την Gold MasterCard και στα 90 ευρώ για την Platinum MasterCard. Δικαίωμα μεταφοράς υπολοίπου έχουν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών που ήδη διαθέτουν ή σκοπεύουν να εκδώσουν, ενώ η σχετική δυνατότητα ισχύει και στην περίπτωση που συγγενής ή φίλος του κατόχου επιθυμεί κατόπιν συμφωνίας με τον κάτοχο να μεταφέρει το υπόλοιπο της οφειλής του από κάρτα άλλης τράπεζας στην κάρτα της Εθνικής. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών της Εθνικής μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανταμοιβή», το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον κάτοχο πραγματοποιήσει συνολικές συναλλαγές 900 ευρώ και άνω, να λάβει επιστροφή το 1% της αξίας των συναλλαγών με ανώτατο όριο επιστροφών τα 600 ευρώ. Το όριο του κεφαλαίου που μπορεί κάποιος να μεταφέρει εξαρτάται από το διαθέσιμο εισόδημά του, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή ανέρχεται στο 4% της οφειλής.

Συμμετέχοντας στον ανταγωνισμό η Eurobank υιοθέτησε από τον περασμένο Δεκέμβριο και προσφέρει μέχρι το τέλος Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου από άλλες πιστωτικές κάρτες, με μηδενικό επιτόκιο μεταφοράς για 6 μήνες. Μετά την 6μηνη άτοκη περίοδο, η επιβάρυνση υπολογίζεται ανάλογα με το επιτόκιο που βαρύνει κάθε κάρτα και το οποίο διαμορφώνεται στο 15,95% για τη Eurobank Visa, στο 15,75% για τη Eurobank MasterCard και στο 13% για την Platinum MasterCard και τη Euroline. H έκδοση κάρτας βαρύνεται επίσης με ετήσια συνδρομή, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται στα 29,35 ευρώ για τη Eurobank Visa και τη MasterCard, ενώ σε περίπτωση που ο κάτοχος έχει ήδη μια από τις δύο κάρτες δίδεται η δυνατότητα δωρεάν συνδρομής μιας επιπλέον κάρτας MasterCard ή Visa αντίστοιχα. Αυξημένη συνδρομή 73,37 ευρώ προϋποθέτει η έκδοση κάρτας Eurobank Visa Gold, ενώ η συνδρομή της κάρτας Euroline επιμερίζεται κάθε μήνα στα 1,50 ευρώ ανά λογαριασμό μόνο στην περίπτωση που ο πελάτης έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές. Το όριο μεταφοράς και ανάληψης κάθε κάρτας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 15.000 ευρώ, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή ορίζεται στο 2% της συνολικής οφειλής κάθε κάρτας.

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου της Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς της οφειλής από άλλες πιστωτικές κάρτες στην κάρτα «Χρυσή Αθήνα 2004 Visa», στην «Αθήνα 2004 Visa», στην Alpha Bank MsterCard και στην πιστωτική AmericaExpress. H «Χρυσή Αθήνα 2004 Visa» προσφέρει επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου 9%, ενώ στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή στο 9%, είναι και το συμβατικό επιτόκιο που επιβαρύνει την κάρτα, στην οποία θα πρέπει ωστόσο να συνυπολογιστεί η συνδρομή που φθάνει τα 50 ευρώ για την έκδοση της κύριας κάρτας. Αντίθετα η μεταφορά υπολοίπου στην «Αθήνα 2004 Visa» έχει 4μηνη άτοκη περίοδο, αλλά το συμβατικό επιτόκιο μετά τη λήξη της περιόδου διαμορφώνεται στο 15,25%. Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κάρτας είναι ότι προσφέρει δωρεάν συνδρομή για δύο έτη, ενώ μετά την έλευση της διετίας, η συνδρομή διαμορφώνεται στα 24 ευρώ ετησίως. Με το ίδιο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου (0% για 4 μήνες) και συμβατικό επιτόκιο (15,25%) επιβαρύνεται και η Alpha Bank MasterCard, αλλά διαφέρει ως προς την επιβάρυνση της ετήσιας συνδρομής της, που διαμορφώνεται στα 23,48 ευρώ, ενώ η επιβάρυνση για τη χορήγηση πρόσθετης κάρτας μειώνεται στα 11,74 ευρώ. Αντίστοιχα η AmericaExpress έχει 4μηνη άτοκη περίοδο μεταφοράς υπολοίπου, 15% συμβατικό επιτόκιο, δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο και 30 ευρώ ετησίως στη συνέχεια. Το εγκριθέν όριο μεταφοράς εξαρτάται από το εισόδημα, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή διαμορφώνεται στο 5% για τη «Χρυσή Αθήνα 2004 Visa» και την Alpha Bank MasterCard και στο 3% για την «Αθήνα 2004 Visa» και την AmericaExpress, με ελάχιστη σε όλες τις περιπτώσεις τα 5 ευρώ.

Αντίστοιχο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου προσφέρει και η Emporiki Bank, δίνοντας τη δυνατότητα 6μηνης άτοκης περιόδου, διάστημα κατά το οποίο δεν υπολογίζονται τόκοι και το κεφάλαιο δεν είναι απαιτητό. Μετά την πάροδο των 6 μηνών το μεταφερόμενο ποσό θα εκτοκίζεται με το ισχύον επιτόκιο της κάρτας, το οποίο διαμορφώνεται στο 14,75% για τη MasterCard, τη Visa και τη Visa Electron, στο 14,25% για τη Visa Gold και στο 13% για την «Εμποροκάρτα». H συνδρομή αντίστοιχα διαμορφώνεται στα 23,48 ευρώ ετησίως για τη MasterCard και τη Visa, στα 17,61 ευρώ για την Electron, στα 52,82 ευρώ για τη Visa Gold και στα 11,74 ευρώ ετησίως για την «Εμποροκάρτα». H ελάχιστη μηνιαία καταβολή διαμορφώνεται στο 4% πλέον των τόκων και των λοιπών επιβαρύνσεων, με κατώτατο όριο τα 15 ευρώ για όλες τις κάρτες.

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης των οφειλών από άλλες τράπεζες με επιτόκιο 8,8% για όλη τη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής. H μεταφορά μπορεί να γίνει στις κάρτες «Πειραιώς Visa» και «Πειραιώς MasterCard», που προσφέρουν μεταξύ άλλων δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση και κάλυψη αγορών. Μετά την πάροδο της διετούς περιόδου το τυχόν υπόλοιπο της οφειλής, αλλά και οι νέες αγορές από την έναρξή τους, επιβαρύνονται με το συμβατικό επιτόκιο της τράπεζας, το οποίο διαμορφώνεται στο 14,75% και 14,25%, αντίστοιχα. H τράπεζα ωστόσο δείνει τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου έως και 1,50 μονάδα εάν ο πελάτης είναι ενήμερος ανά εξάμηνο και έτσι το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί στο 13,25% και 12,75% αντίστοιχα. H ελάχιστη μηνιαία καταβολή ορίζεται στο 3% του εκάστοτε υπολοίπου, ενώ η ετήσια συνδρομή ορίζεται στα 25 ευρώ ετησίως για τον κάτοχο μιας κύριας κάρτας.

Αντίστοιχη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου με προνομιακό επιτόκιο 8,5% που ισχύει για όλο το διάστημα αποπληρωμής της οφειλής δίνει η ATE Κάρτα. Το όριο του μεταφερόμενου κεφαλαίου μπορεί να φτάσει στα 2.500 ευρώ για την ATE KAPTA Visa, στα 4.500 ευρώ για τη Silverstar Visa και στα 9.000 ευρώ για την Goldstar Visa. Ολες οι κάρτες της Αγροτικής Τράπεζας, τόσο οι κύριες όσο και πρόσθετες, προσφέρονται χωρίς συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, ενώ όσοι επιλέγουν δεύτερη και τρίτη κάρτα της τράπεζας απαλλάσσονται της ετήσιας συνδρομής, τόσο για τις κύριες όσο και τις πρόσθετες κάρτες. Σε διαφορετική περίπτωση, η ετήσια συνδρομή διαμορφώνεται στα 11,74 ευρώ για την ATE Κάρτα Visa, στα 26,41 ευρώ για τη Silverstar Visa και στα 49,89 ευρώ για την Goldstar Visa. Το συμβατικό επιτόκιο των πιστωτικών καρτών της Αγροτικής Τράπεζας διαμορφώνεεται στο 14,75%, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής ορίζεται στο 3% του χρεωστικού υπολοίπου, με κατώτερο τα 10 ευρώ.

Η μεταφορά υπολοίπου από άλλες πιστωτικές κάρτες σε κάρτα της Τράπεζας Κύπρου προσφέρει προνομιακό επιτόκιο 4,9%, το οποίο ισχύει για δύο ολόκληρα χρόνια. Το όφελος του καταναλωτή προκύπτει τόσο από τη σημαντική διαφορά του επιτοκίου όσο και τη μεγάλη διάρκεια ισχύος του, αφού δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη εξόφλησης του συνόλου της οφειλής εντός δύο ετών με προνομιακό επιτόκιο. Το πρόγραμμα διευρύνεται με τη δυνατότητα προνομιακού επιτοκίου αγορών για ένα χρόνο που διαμορφώνεται στο 8,5% σε περίπτωση έκδοσης νέας κάρτας, ενώ μετά τον ένα χρόνο το τρέχον επιτόκιο διαμορφώνεται στο 15% για την κάρτα Κύπρου Visa Gold και στο 15,35% για τις κάρτες Κύπρου Visa Classic, Κύπρου Visa Εlectroκαι Κύπρου MasterCard. H έκδοση κάρτας επιβαρύνεται με ετήσια συνδρομή, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται στα 20 ευρώ (με δώρο τη μισή συνδρομή του πρώτου χρόνου) για την Κύπρου Visa Classic και την Κύπρου Visa Electron, στα 52 ευρώ (με δώρο τη μισή συνδρομή του πρώτου χρόνου) για την Κύπρου Visa Gold και στα 30 ευρώ (με δώρο τη μισή συνδρομή του πρώτου χρόνου και χωρίς συνδρομή για τους κατόχους Κύπρου Visa για την Κύπρου MasterCard, ενώ η ελάχιστη μηνιαία ορίζεται στο 5% της οφειλής.

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου της Λαϊκής Τράπεζας προσφέρει επίσης προνομιακό επιτόκιο 5,5% για όλο το μεταφερόμενο ποσό εφόσον αυτό εξοφληθεί σε ένα χρόνο. H μεταφορά μπορεί να γίνει στην κάρτα Popular Card Visa ή Popular Card Visa Gold. Αυτοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου μπορούν να πραγματοποιούν τις νέες αγορές τους επιβαρυνόμενοι με επιτόκιο 13%, αλλά και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα βαθμών και δώρων και στις προσφορές για διακοπές όλο τον χρόνο και δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη. H ετήσια συνδρομή στην Popular Card Visa είναι 25 ευρώ κάθε χρόνο και η ελάχιστη μηνιαία καταβολή 5% επί του υπολοίπου της οφειλής.

Η NovaBank προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών από άλλες τράπεζες στις κάρτες NovaBank Visa και NovaBank MasterCard, με προνομιακό επιτόκιο 6,9% για ένα χρόνο. H ισχύς του επιτοκίου αφορά κάτοχο που καταβάλλει το 5% του υπολοίπου του μηνιαίως, ενώ στα προνόμια του προγράμματος μεταφοράς υπολοίπου περιλαμβάνεται και η δυνατότητα συμμετοχής στον νέο καταθετικό λογαριασμό SuperNova. O λογαριασμός αποτελεί 4μηνη προθεσμιακή κατάθεση με κλιμακωτό ετησιοποιημένο επιτόκιο 1%, 2%, 3%, 4% (πληρωτέο ανά μήνα) και δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμη μήνα με επιτόκιο 8%. Μετά την πάροδο της ετήσιας περιόδου του προνομιακού επιτοκίου μεταφοράς, το συμβατικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 16,25%, το οποίο ωστόσο μπορεί να μειωθεί έως και 2%, δηλαδή να φτάσει έως και 14,25% ως επιβράβευση αυξημένης χρήσης του υπολοίπου και συνετής πληρωμής των δόσεων. H ετήσια συνδρομή για τους κατόχους της πιστωτικής κάρτας NovaBank MasterCard και NovaBank Visa διαμορφώνεται στα 30 ευρώ ετησίως (και στα 15 ευρώ για τις πρόσθετες κάρτες), ενώ για τις κάρτες NovaBank MasterCard Gold και NovaBank Visa Gold η ετήσια συνδρομή διαμορφώνεται στα 60 ευρώ (και στα 30 ευρώ για τις πρόσθετες).

Η Aspis Bank δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου από πιστωτικές κάρτες άλλων τραπεζών με επιτόκιο 8% για 6 μήνες. Μετά την έλευση της 6μηνης περιόδου η επιβάρυνση που ισχύει εξαρτάται από το επιτόκιο κάθε κάρτας, που σήμερα διαμορφώνεται στο 15,5% για τις κάρτες Aspis Bank Visa και Aspis Bank Visa Electron. H έκδοση κάρτας επιβαρύνεται επίσης με ετήσια συνδρομή 29,35 ευρώ για τον κύριο κάτοχο, ενώ εάν ο κάτοχος επιλέξει και μια δεύτερη κάρτα, η συνδρομή της πρόσθετης διαμορφώνεται στα 15 ευρώ με δικαίωμα δωρεάν συνδρομής μιας δεύτερης πρόσθετης κάρτας. Ανάλογα με το ύψος επίσης του υπολοίπου της κάρτας και τον τρόπο εξόφλησης του λογαριασμού, το εκάστοτε ισχύον γενικό επιτόκιο μειώνεται έως και δύο μονάδες, επιβραβεύοντας τη συχνή μηνιαία χρήση της κάρτας, δηλαδή το σημερινό ισχύον επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί στο 13,50% από 15,50%. Χρησιμοποιώντας επίσης την κάρτα όλο το έτος, οι κάτοχοι μπορούν να πετύχουν μείωση ή και ολική απαλλαγή από την ετήσια συνδρομή και έτσι η ισχύουσα συνδρομή των 29,35 ευρώ μπορεί να μειωθεί κατά 25%, 50% ή και 100%, ανάλογα με τον τζίρο της κάρτας για αγορές και αναλήψεις μετρητών που πραγματοποιήθηκαν το 12μηνο πριν από τη χρέωση της συνδρομής. H ελάχιστη μηνιαία καταβολή για όλες τις κάρτες είναι 5% επί του υπολοίπου της οφειλής, με κατώτερο τα 15 ευρώ.

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου της τράπεζας Αττικής δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης των οφειλών από άλλες πιστωτικές κάρτες στις κάρτες Attica Card Visa Classic, Attica Card Visa Gold και Attica Card Visa Εlectroμε επιτόκιο 0% για τους πρώτους τέσσερις μήνες. Μετά την 4μηνη άτοκη περίοδο το συμβατικό επιτόκιο των καρτών διαμορφώνεται στο 15,25%, ενώ η ετήσια συνδρομή διαμορφώνεται στα 26 ευρώ για την Attica Card Visa Classic, στα 56 ευρώ για την Attica Card Visa Gold και στα 24 ευρώ για την Attica Card Visa Electron. Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών της Τράπεζας Αττικής απολαμβάνουν επίσης μείωση του συμβατικού επιτοκίου κατά 3 μονάδες στους λογαρισμούς που είναι ενήμεροι για τουλάχιστον 6 μήνες και με την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούν τουλάχιστον μια συναλλαγή, ανεξαρτήτψς ποσού κάθε μήνα. Ετσι, το επιτόκιο μπορεί να μειωθεί μέχρι και 12,25% και να ισχύει για όσο διάστημα ο λογαριασμός είναι ενήμερος. Επιπλέον η τράπεζα προσφέρει στον κάτοχο της Attica Card Visa Classic και της Attica Card Visa Gold τη δυνατότητα επιστροφής 1% επί του ποσού των συναλλαγών με πίστωση στον μηνιαίο λογαριασμό του κάτοχου της κάρτας, στον βαθμό που οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 350 ευρώ ανά δίμηνο στην πρώτη περίπτωση και τα 700 ευρώ ανά δίμηνο στη δεύτερη, ενώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή είναι 3%.

Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου της Citibank δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς οφειλών από άλλες πιστωτικές κάρτες στις κάρτες Visa, Gold, Silver, Vodafone, Alico και MasterCard, με μηδενικό επιτόκιο μεταφοράς για τους πρώτους 6 μήνες. Μετά την πάροδο της άτοκης περιόδου, η κάρτα επιβαρύνεται με το συμβατικό επιτόκιο που σήμερα διαμορφώνεται στο 16,80% για τη Silver, στο 15,80% για την Gold, στο 12,80% για τη Citibank Platinum Visa, στο 16,80% για τη Citibank MasterCard και στο 14,5% (με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιούνται συναλλαγές ύψους 900 ευρώ σε διάστημα 12 μηνών), για την Basic Citibank MasterCard. H ετήσια συνδρομή είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια διαμορφώνεται στα 35,22 ευρώ για τη Silver, στα 58,80 ευρώ για την Gold, στα 100 ευρώ για τη Citibank Platinum Visa, στα 35,22 ευρώ για τη Citibank MasterCard και στα 28,50 ευρώ για την Basic Citibank MasterCard, ενώ για όλες τις κάρτες η ελάχιστη μηνιαία καταβολή είναι το 5% του υπολοίπου της οφειλής.

Η HSBC δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου με επιτόκιο 8,5% στην κάρτα HSBC Visa Classic, 8% στην κάρτα HSBC Visa Gold και 6,5% για την ειδική κάρτα HSBC Premier MasterCard. Και στις τρεις περιπτώσεις το προνομιακό επιτόκιο ισχύει για τους πρώτους έξι μήνες, μετά την έλευση των οποίων, η επιβάρυνση διαμορφώνεται ανάλογα με το συμβατικό επιτόκιο αγορών κάθε κάρτας, που σήμερα διαμορφώνεται στο 15,5% για την HSBC Visa Classic, στο 14,5% για την HSBC Visa Gold και στο 12,5% για την HSBC Premier MasterCard. Το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου προσφέρει δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο για την έκδοση κάρτας και στη συνέχεια, η επιβάρυνση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ για την HSBC Visa Classic και στα 60 ερυώ για την HSBC Visa Gold. Οι πιστωτικές κάρτες Visa Classic και Gold προσφέρουν δωρεάν οδική βοήθεια, 24ωρη τεχνική κάλυψη, δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις (ιατρική, ταξιδιωτική και για τους κατόχους της Gold Visa και νομική), ενώ η πιστωτική κάρτα HSBC Premier MasterCard που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες αφορά μόνο τους πελάτες της υπηρεσίας HSBC Premier. H ελάχιστη μηνιαία καταβολή για τη Visa Classic και Gold διαμορφώνεται στο 5%, με κατώτερο τα 15 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή