Υψηλή ανάπτυξη η Τράπεζα Αττικής

Υψηλή ανάπτυξη η Τράπεζα Αττικής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασε για τη χρήση του 2003 ο Ομιλος της Τράπεζας Αττικής. Τα μετά τους φόρους και την αναλογία τρίτων κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 70% και διαμορφώθηκαν στα 19 εκατ. ευρώ το 2003 έναντι 11,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Τα προ φόρων και μετά την αναλογία τρίτων κέρδη ανήλθαν σε 26,6 εκατ. ευρώ το 2003 από 17,5 εκατ. το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 52,3%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής το 2003:

– Οι καθαροί τόκοι αυξήθηκαν κατά 19%.

– Οι καθαρές προμήθειες αυξήθηκαν κατά 26,2%.

– Οι αποσβέσεις αυξήθηκαν κατά 14,5%.

Σημειώνται ότι η τράπεζα πραγματοποίησε προβλέψεις για ενδεχόμενες ζημίες από επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 15,8 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε και στη διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων ύψους 3,8 εκατ. ευρώ. Ετσι, οι σωρευμένες προβλέψεις της τράπεζας για το 2003 διαμορφώθηκαν σε 38,0 εκτ. ευρώ και καλύπτουν τυχόν επισφαλείς απαιτήσεις.

Οι χορηγήσεις παρουσίασαν αύξηση έναντι του 2002 κατά 36% και διαμορφώθηκαν σε 1.484,2 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αύξηση κατά των χορηγήσεων στη Στεγαστική Πίστη που έφτασε το 70%. H αύξηση στην Καταναλωτική Πίστη διαμορφώθηκε στο 22%.

Το σύνολο καταθέσεων και repos της τράπεζας αυξήθηκε κατά 23,6% και διαμορφώθηκαν στα 1.700,9 εκατ. ευρώ έναντι 1.376,1 εκατ. ευρώ το 2002.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Τράπεζας Αττικής το νέο έτος σημειώνεται ότι άρχισε η λειτουργία τριών ακόμη καταστημάτων στη Χαλκίδα, στην Τρίπολη και στην οδό Ακαδημίας – Αθήνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων της σε 59.

Επιπλέον, η τράπεζα επέκτεινε την παρουσία της και στον χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) ιδρύοντας την Attica Ventures. Στο υπό διαχείριση πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο (30 εκατ. ευρώ) συμμετέχει κατά 50% και το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Επίσης, ιδρύθηκαν Εταιρεία Πρακτόρευσης Ασφαλιστικών Εργασιών και ειδική Μονάδα Factoring.

Στόχος της τράπεζας για το 2004 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών και της κερδοφορίας της μέσω της επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της, της ανάληψης δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς (Real Estate κ.λπ.) και της προσφορά νέων εξειδικευμένων προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή