OI ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθανάσιος Λαβίδας

Η σύναψη νέων συνεργασιών με επιχειρήσεις του εξωτερικού στο πλαίσιο των βασικών τομέων δράσης του ομίλου Lavipharm εξετάζεται τους τελευταίους μήνες από τον κ. Αθ. Λαβίδα, πρόεδρο του ομίλου Lavipharm, και τη διοίκηση. Αντικείμενο θα είναι πιθανότατα η ανάπτυξη νέων μορφών χορήγησης φαρμάκων ή εφαρμογής καλλυντικών. Πρόσφατα έκλεισε οριστικά(;) ο κύκλος της πολυετούς συνεργασίας που είχε η Lavipharm με τον πολυεθνικό όμιλο L’ Oreal μέσω της κοινής εταιρείας Lavicosmetica, που αντιπροσώπευε και διακινούσε καλλυντικά προϊόντα μέσω φαρμακείων και επιλεγμένων καταστημάτων. H πώληση του 49% που κατείχε η εισηγμένη στην κοινοπρακτική εταιρεία έναντι 14 εκατ. ευρώ, λίγο ώς πολύ ήταν αναμενόμενη. Πριν από δύο χρόνια η Lavipharm είχε σταματήσει τη διανομή των προϊόντων αυτών, αφού η πολυεθνική είχε επιλέξει να γίνεται πλέον μέσω του δικού της κέντρου διανομής.

Αρούν Σαρίν

Ο Αρούν Σαρίν, ο νέος επικεφαλής της Vodafone, μπορεί να επωμίζεται τη βαριά κληρονομιά του προκατόχου του Κρις Τζεντ και ίσως να αγωνιά για να μπορέσει να φανεί αντάξιός του. O κ. Τζεντ άφησε εποχή με τις περιπετειώδεις εξαγορές του. Σήμερα, όμως, ο κ. Σαρίν έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικές συνθήκες στην παγκόσμια αγορά και δεν χρειάζεται να κάνει βεβιασμένες κινήσεις. H αποχώρησή του από τη διεκδίκηση της αμερικανικής AT&T Wireless, αν και δυσαρέστησε όσους ήθελαν το σήμα της Vodafone στις ΗΠΑ, μάλλον ευνόησε την ίδια την εταιρεία. Το τίμημα τελικώς θα ήταν ανεπίτρεπτα υψηλό για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Αλλωστε, περιθώρια εν γένει εξαγορών υπάρχουν και ο Αρούν Σαρίν δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την ανατολικοευρωπαϊκή αγορά αλλά και τη SFR της Vivendi.

Ντίτερ Ραμπλ

Την αρωγή των μετόχων της HVB, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, ζήτησε ο Ντίτερ Ραμπλ, ο διευθύνων σύμβουλος, για να αντεπεξέλθει στην απομείωση των επενδύσεών της. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος, που οδήγησε την τράπεζα, στο να εμφανίσει ζημίες ύψους 2,6 δις ευρώ το 2003, ήτοι τις υψηλότερες στη γερμανική τραπεζική ιστορία. Με την έκδοση νέων μετοχών συνολικής αξίας 3 δις ευρώ ο κ.Ραμπλ θα μπορέσει να απορροφήσει τους κραδασμούς από την απομείωση και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της HVB, στο πλαίσιο της οποίας επώλησε μονάδες, αυτονόμησε άλλες και εισήγαγε τρίτες στο χρηματιστήριο. ΄Αλλωστε, όπως τόνισε, «επιθυμούμε διακαώς να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στη Γερμανία αλλά και πέραν αυτής», δίνοντας λαβή στη φημολογία ότι η HVB θα χρησιμοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μία συγχώνευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή