Εκρηξη της επιχειρηματικότητας με σταθερό θεσμικό πλαίσιο

Εκρηξη της επιχειρηματικότητας με σταθερό θεσμικό πλαίσιο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βεντουράτος επισημαίνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα κορυφαίο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που ενισχύει το ειδικό βάρος της χώρας στη διεθνή σκηνή και δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ αφήνει μια τεράστια τεχνογνωσία και έργα υποδομής.

«Ομως τελικά, ο σημαντικότερος μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας παραμένει η επιχειρηματικότητα. Σε μια υγιή οικονομία οι επιχειρήσεις είναι αυτές που πρέπει να δίνουν τον τόνο. Οι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους με σκοπό το κέρδος κι έτσι δημιουργούνται πραγματικές και όχι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζονται από κυβερνητικής πλευράς ούτε νέες ιδέες ούτε νέα μέτρα ούτε κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ένα απλό και σταθερό θεσμικό πλαίσιο με ίσες ευκαιρίες για όλους, χαμηλή και δίκαιη φορολογία και μία φιλική αντιμετώπιση του επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου, από το κράτος. Πιστεύω ότι αν γίνουν αυτά, θα υπάρξει μια έκρηξη επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που θα καταπλήξει τους πάντες και θα οδηγήσει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή