Είκοσι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών

Είκοσι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή είκοσι εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών έκλεισε το προηγούμενο Σάββατο το ψηφοδέλτιο με τις υποψηφιότητες των προσώπων που θα διεκδικήσουν μία θέση στο 16μελές διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κατά τις εκλογές που θα γίνουν την προσεχή Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον αυτής της εκλογικής αναμέτρησης στρέφεται στο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της EAEE, στον βαθμό που η παράδοση αρκετών χρόνων που ήθελε η προεδρία να είναι αποτέλεσμα συναινετικής λύσης, δεν επικράτησε και φέτος και τον τίτλο διεκδικούν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δ. Παλαιολόγος όσο και ο πρόεδρος της Ιntera-mericaκ. K. Μπερτσιάς. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ενωσης, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν την προτίμησή τους μεταξύ των προτεινόμενων υποψηφίων, μέσα από το σύστημα της σταυροδοσίας, που επιτρέπει μέχρι 10 σταυρούς, ενώ στη συνέχεια ο επικρατέστερος θα συγκαλέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να εκλέξει το νέο πρόεδρο.

H κατανομή των ψήφων γίνεται με βάση τη δύναμη που έχει η κάθε εταιρεία, όπως αυτή προκύπτει από την παραγωγή ασφαλίστρων που συγκέντρωσε κατά το 2003.

Ετσι, σύμφωνα με την παραγωγή ασφαλίστρων, η βαρύτητα κλιμακώνεται μεταξύ της Ιnteramericaπου διαθέτει 352 ψήφους, της Εθνικής Ασφαλιστικής που διαθέτει 312, του Ομίλου της Ασπίδος που ελέγχει συνολικά 250 ψήφους, του Φοίνικα που ακολουθεί με 244, της Alico με 223, του Ομίλου της ING με 209, της Αγροτικής Ασφαλιστικής με 203, του Ομίλου της Allianz με 147 και της Alpha Ασφαλιστικής με 134 ψήφους. Το παιχνίδι της ηγεσίας θα κριθεί, ωστόσο, από την προτίμηση που θα δηλώσουν οι δεκάδες μεσαίες και μικρές ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου, που ελέγχουν το υπόλοιπο των 695 ψήφων, στο σύνολο των 2.769 που είναι οι συνολικές ψήφοι των 40 εταιρειών μελών της Ενωσης.

Οι υποψήφιοι

Τα πρόσωπα που δήλωσαν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο είναι οι κ.κ. N. Αδαμαντιάδης (National Union), Αποστολόπουλος Θ. (ARAG), Βοτσαρίδης Ιωάν. (Interlife), Γεωργακόπουλος Χρ. (Ευρωπαϊκή Πίστη), Γιαννούλας N. (Alpha Ασφαλιστική), Δημητρίου Π. (Generali), Κοκκάλας Θ. (Victoria), Κωνσταντάς Στ. (ING), Λάγιος Π. (Ευρωπαϊκή Πρόνοια), Μινέτας Γ. (Ευρωπαϊκή Ενωση Ασφ. Μινέττα), Μπερτσιάς K. (Interamerican), Μπράβος Φ. (International Life), Παλαιολόγος Δούκας (Εθνική Ασφαλιστική), Παπαμιχαλόπουλος K. (Φοίνιξ – Metrolife – Εμπορική), Παπανικολάου Π. (Allianz), Παυλίδης Ιωάν. (Αγροτική Ασφαλιστική), Σαρρηγεωργίου Αλ. (Efg Ασφαλιστική), Σκούρτης Ηλ. (Σκούρτης ΑΕΓΑ), Ταγκόπουλος Σωτ. (Alico) και Ψωμιάδης Π. (Ασπίς Πρόνοια).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή