Τη σερβική Vlasinka εξαγόρασε η Coca-Cola Τρία Εψιλον

Τη σερβική Vlasinka εξαγόρασε η Coca-Cola Τρία Εψιλον

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού Vlasinka στη Σερβία εξαγοράζει η Coca-Cola Τρία Εψιλον από κοινού με την The Coca-Cola Company. H εξαγορά αφορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Surdulicaa στη Νότια Σερβία και το σήμα μεταλλικού νερού Rosa. Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Εψιλον κ. Δώρος Κωνσταντίνου, η εν λόγω εξαγορά αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Σερβία. «H Rosa», συνεχίζει, «έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης εφ’ όσον ενταχθεί στον οργανισμό της Τρία Εψιλον και η έως τώρα στρατηγική ενσωμάτωσης εξαγορών σημάτων μεταλλικού νερού ήταν ιδιαίτερα επιτυχής». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Vlasinka κ. DragaTomic δήλωσε ότι η συναλλαγή αυτή διασφαλίζει για τη Simpo, τη μητρική εταιρεία της Vlasinka, χρηματοδότηση για να υλοποιήσει περαιτέρω επιχειρηματικά πλάνα.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον εξετάζει τις δυνατότητες εξαγοράς εταιρειών στον τομέα του εμφιαλωμένου σε τρεις ακόμη χώρες, στη Βουλγαρία, στη Ρωσία και στην Ιταλία. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των οικονομικών της μεγεθών στην τρέχουσα χρήση. Πιστεύει ότι φέτος θα ανακάμψει η δραστηριότητα στις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ ο όγκος πωλήσεων θα βελτιωθεί στις αναδυόμενες. Συνολικά η Τρία Εψιλον, η οποία θα προτείνει για τη χρήση του 2004 μέρισμα 0,28 ευρώ αυξημένο κατά 40%, για το 2005 προβλέπει οργανική αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 6% περίπου, αύξηση των ebit κατά 8%-9% περίπου και αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 1,18-1,21 ευρώ.

Παράλληλα, προγραμματίζει επενδύσεις 370-390 εκατ. ευρώ εξαιρουμένων των κεφαλαίων που αφορούν την εργοστασιακή παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή